BAŞKAN TOKSÖZ’DEN BÜYÜKŞEHİR’E TEPKİ “BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ, YATAĞAN MECLİSİ’NİN KARARINI YOK SAYDI”

BAŞKAN TOKSÖZ’DEN BÜYÜKŞEHİR’E TEPKİ “BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ, YATAĞAN MECLİSİ’NİN KARARINI YOK SAYDI”
Yatağan Belediye Meclisi Toplantısında oy birliğiyle alınan Turgut, Yeşilbağcılar, Bozüyük, Bozarmut, Bencik ve Madenler mahallelerinin kırsal mahalle olarak kabul edilmesi kararı, Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısında...

Yatağan Belediye Meclisi Toplantısında oy birliğiyle alınan Turgut, Yeşilbağcılar, Bozüyük, Bozarmut, Bencik ve Madenler mahallelerinin kırsal mahalle olarak kabul edilmesi kararı, Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısında oy çokluğuyla reddedildi.

Yatağan Belediye Meclisi’nin, Turgut, Yeşilbağcılar, Bozüyük, Bozarmut, Bencik ve Madenler mahallelerinde, tarım ve hayvancılığın korunması amacıyla vatandaşların, gelir vergisi ve emlak vergisi ile su faturalarında indirime gidilmesi için aldığı kırsal mahalle kararı, bugünkü Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün başkanlığında gerçekleştirilen Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşüldü.

Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz’ün de katıldığı toplantıda, Yatağan Belediye Meclisi’nin AK Parti, MHP, CHP ve İYİ Partili üyelerince oy birliğiyle aldığı karar, Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı’nda reddedildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Toksöz, “Hemşerilerimizin mağdur edilmemesi için almış olduğumuz karar, maalesef Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi’nce oy çokluğuyla reddedilmiştir. Bu kararla birlikte oluşacak olan mağduriyetlerin hemşerilerimizi etkilememesi için gerekli hukuki mücadeleyi başlatmış bulunmaktayız. Ayrıca, bizi üzen bir diğer durum ise, mağduriyetlerini dile getirmek ve hukuki hakları olan meclis toplantısını izlemek için Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’ne gelen Turgutlu hemşerilerimiz, Muğla Büyükşehir Belediyesi zabıtaları ve güvenlik görevlileri tarafından engellenerek salona alınmamıştır. Şunu belirtmek isterim ki, o an mağduriyetlerini dile getiremeyen hemşerilerimizin sözleri tarafımızca toplantıda dile getirilmiştir. Hemşerilerimiz şundan emin olsunlar, değerli hemşerilerimizin mağduriyet yaşamaması için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Bu haber toplam 212 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.