Başkana Deve Güreşi Daveti

Başkana Deve Güreşi Daveti
Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Iışık , Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ı makamında ziyaret ederek bu yıl 18.’si düzenlenecek deve güreşleri festivaline davet etti.Yatağan Belediyesi tarafından her yıl geleneksel...

Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Iışık , Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ı makamında ziyaret ederek bu yıl 18.’si düzenlenecek deve güreşleri festivaline davet etti.

Yatağan Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bölgenin en çekişmeli güreşlerine sahne olan Yatağan deve güreşlerinin 18.’si bu yıll 21 Ocak tarihinde gerçekleştirilecek.Yatağan Orman Kavşak sahasında düzenlenecek güreşler her yıl olduğu gibi yine halka açık ve ücretsiz olacak.

Düzenleyecekleri deve güreşlerine Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ı da davet eden ve Ege Marmara ve Akdeniz bölgelerinden 150 devenin katılacağını belirten  Yatağan Belediye Başkanı H.Haşmet Işık ; Geleneksel hale getirdiğimiz ve atalarımızın mirası olan Yörük Kültürü’nü yaşatmaya devam edeceğiz.  Yatağan güreşleri artık marka oldu.  Güreşler örf adetlerimizin yaşatılmasının yanı sıra ekonomik ve kültürel açıdan da önem taşıyor.  Ege Bölgesi’nin en ilgi çeken güreşlerini tertip ediyoruz. Vatandaşlarımız çok ilgi gösteriyor. Havanın güzel olması durumunda, güreşlerimiz yine çok görkemli geçecektir. Hazırlıklarımız tamam. Milas Belediye Başkanımız Muhammet Tokat ve tüm milas halkını güreşlerimize bekliyoruz”dedi.

Bu haber toplam 717 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.