BASKETBOL LİGİ’NDE 24. HAFTA BÖYLE GEÇTİ

BASKETBOL LİGİ’NDE 24. HAFTA BÖYLE GEÇTİ
ING Basketbol Süper Ligi’nin 24. haftasının açılış maçında Lokman Hekim Fethiye Belediyespor son derece önemli maçta Aliağa Petkim’i deplasmanda 69-79 mağlup etmeyi başardı. Bu sonuçla, kümede kalma mücadelesi veren LH...

ING Basketbol Süper Ligi’nin 24. haftasının açılış maçında Lokman Hekim Fethiye Belediyespor son derece önemli maçta Aliağa Petkim’i deplasmanda 69-79 mağlup etmeyi başardı. Bu sonuçla, kümede kalma mücadelesi veren LH Fethiye Belediyespor 6. galibiyetini alırken, Aliağa Petkim 15. yenilgisini yaşadı.

Aliağa Petkim’de Kendrick Ray 16 sayıyla takımın en skoreri olurken Ian Hummer ise 14 sayıyla mücadele etti. LH  Fethiye Belediyespor’da yeni transfer Ricky Ledo 30 sayı ve 6 ribaund ile galibiyeti getiren isim olurken, Elgin Cook 11 sayı ve 8 ribaund ile oynadı. Fethiye ekibinde kenardan gelen tecrübeli isim Sercan Ergin son çeyreğin başında attığı üçlüklerle takımına hayat verdi.

Lokman Hekim Fethiye Belediyespor ING Basketbol Süper Ligi’nin 25. haftasında Beşkaza Spor Salonunda Tofaş’ı konuk edecek.

KAFKAF FIRTINASI

  1. haftanın ikinci maçında HDI Sigorta Afyon Belediyesi, Pınar Karşıyaka’yı konuk etti. Karşıyaka geriden gelerek rakibini 69 - 75 yenmeyi başardı. Maçın son periyotunda tam anlamıyla Karşıyaka fırtınası esti. Afyon yine Cruz-Wright ikilisi ile ön plana çıkarken, %18 ile üçlük atan ve M’Baye’nin tek hanelerde kaldığı günde Pınar Karşıyaka son periyottaki savunmasıyla maçı kazandı. Bu sonuçla HDI Sigorta Afyon Belediyespor 12 galibiyette kalırken, zirve mücadelesi veren Pınar Karşıyaka ise 20. galibiyetini aldı.

OLAYLI MAÇ TOFAŞ’IN

  1. haftanın bir başka maçında Tofaş ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Mücadelenin galibi 89 - 86‘lık skorla Tofaş oldu. Bu sonuçla Bursa ekibi 24. maçında 14. kez kazanırken, Beşiktaş 11. kez yenildi. Tofaş cephesinde Tomislav Zubcic 26, Tarik Phillip 20 sayıyla oynadı. Beşiktaş’ta Alperen Şengün 25 sayı ve 8 ribaund ile oynarken, Şehmus Hazer 18 sayı, Ercan Osmani 17 sayı, James Blackmon 15 sayılık performans sergiledi.

Son dakikaları büyük çekişmeye sahne olan maçın bitimine 3.5 saniye kala alınan molanın ardından Ercan Osmani’nin 3’lüğü gelirken atış sırasında çizgiye bastığı gerekçesiyle sayı iptal edildi ve kazanan TOFAŞ oldu.

Ancak son saniyedeki tartışmalı kararın ardından Beşiktaş cephesi Basketbol Federasyonu’na itiraz etti ve Federasyonun nihai kararı bekleniyor.

ORMANSPOR LİGİN DİBİNDE

Düşme hattını yakından ilgilendiren mücadelede Darüşşafaka Tekfen ile OGM Ormanspor, Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda kozlarını paylaştı. Geçtiğimiz hafta Tofaş’ı mağlup ederek lige tutunan Ormanspor, ilk yarıda Darüşşafaka’ya karşı başabaş oynasa da ikinci yarıda savunma dozajını Euroleague seviyesine çıkaran Daçka, son çeyrekte yakaladığı seriyle maçı 90 - 68‘lik skorla kazanmayı başardı. Bu sonuçla ligdeki 24. maçında 13. kez kazanan Darüşşafaka rakibini 6 galibiyette tuttu.

Daçka’nın 25. haftadaki Beşiktaş maçını kazanması halinde play-off’u garantilemesi bekleniyor.

GALATASARAY NEREYE

Düşme endişesinden haftalardır kurtulamayan Galatasaray ligin 24. haftasında Ankara’da Türk Telekom’a konuk oldu. 4. sıra iddiasını sürdürmek isteyen başkent ekibi ikinci yarıdaki performansıyla rakibini 81-77 mağlup etti. Bu sonuçla Türk Telekom 14. galibiyetini alırken Galatasaray ise 17. yenilgisini yaşadı.

İlk yarısını Galatasaray’ın önde kapattığı ve özellikle son anları kıran kırana mücadeleye sahne olan maçta Galatasaray bitime 48 saniye kala skoru 78 – 77’ye getirdi. Son anlarda Galatasaray’dan Jordan Crawford maçı uzatma şansı varken 2 faulü de kaçırınca Türk Telekom karşılaşmayı 81-77 kazandı.

Sarı-kırmızılılar artık 30 puanla son 3 sırada yer alan takımlarla aynı puanda bulunuyorlar. 25. haftada oynanacak Bahçeşehir maçı Galatasaray için “tamam mı devam mı” maçlarından ilki olacak.

EFES’TEN 39 SAYI FARK

Süper Lig lideri Anadolu Efes, geçen haftaki Afyon mağlubiyetinin ardından evinde ağırladığı Gaziantep karşısında  yerli oyunculardan bulduğu 60 sayıyla 102 – 63’lük sansasyonel bir galibiyet elde etti. Bu sonuçla Anadolu Efes ligde 23. galibiyetini alırken Gaziantep Basketbol ise 12. yenilgisini yaşadı.

BÜYÜKÇEKMECE ATEŞLE OYNUYOR

Küme düşme tehlikesini çok yakından yaşayan Büyükçekmece ile Frutti Extra Bursaspor arasındaki mücadelenin galibi 68-73‘lük skorla Bursaspor oldu. Başından sonuna kadar büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmada Shayok’un performansı Bursa ekibinde galibiyetin kilidini açtı. Bu sonuçla Bursaspor hem ligdeki 9. galibiyetini elde etti, hem de rakibine karşı ilk maçı da kazandığı için ikili averajı eline aldı. Evsahibi Büyükçekmece ise 8 galibiyette kaldı.

Büyükçekmece’de Karvel Anderson 18, Matt Farrell ve Gabriel Olaseni 14’er sayıyla oynarken Devin Oliver 10 sayı attı. Olaseni ayrıca 17 ribaund aldı. Bursaspor cephesinde Marial Shayok 20 sayı, 10 ribaund ve 4 asistle maçın yıldızı olurken, tecrübeli isim Oğuz Savaş 14, Kenny Kadji 13 sayıyla oynadı.

FENERBAHÇE RAHAT GALİP

ING Basketbol Süper Ligi’nin 24. haftasının kapanış maçında Fenerbahçe Beko ile Bahçeşehir Koleji, Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde karşı karşıya geldiler. Mücadeleyi De Colo’nun önderliğinde 61-78 kazanan Fenerbahçe, EuroLeague’deki Valencia yenilgisinin ardından moral buldu. Bu sonuçla 24. maçında 18. kez kazanan sarı-lacivertliler Bahçeşehir Koleji’ne 16. yenilgisini tattırdı.

Bu haber toplam 445 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.