BASKETBOLDA KADER MAÇI 3 MAYIS’TA

BASKETBOLDA KADER MAÇI 3 MAYIS’TA
ING Basketbol Süper Ligi’nin son hafta mücadelesinde HDI Afyon Belediyesi'ne konuk olacak Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’un kader maçının günü değişti. LH Fethiye Belediyespor Basketbol Süper Ligi 2020 – 2021 sezonundaki son...

ING Basketbol Süper Ligi’nin son hafta mücadelesinde HDI Afyon Belediyesi'ne konuk olacak Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’un kader maçının günü değişti. LH Fethiye Belediyespor Basketbol Süper Ligi 2020 – 2021 sezonundaki son maçında HDI Afyon Belediyespor ile deplasmanda 3 Mayıs Pazartesi günü saat: 17.00’de karşılaşacak.

LH Fethiye Belediyespor ile HDI Afyon Belediyespor arasındaki maç ve Bahçeşehir – Petkim maçı fikstüre göre bu haftasonu oynanacaktı. Fakat Bahçeşehir ekibindeki korona vakaları nedeniyle Bahçeşehir – Petkim maçı ertelenince, küme düşecek ikinci takımın belirleneceği diğer kritik maç olan HDI Afyon Belediyespor - LH Fethiye Belediyespor müsabakasının da günü değişti.

ING Basketbol Süper Ligi’nin 29.hafta mücadelesinde Büyükçekmece'yi konuk eden LH Fethiye Belediyespor maçtan 83-70 galibiyetle ayrılmış ve kısıtlı bütçesine, dar kadrosuna, Süper Lig'e son anda alınmasına rağmen umutlarını son haftaya taşımayı başarmıştı.

Süper Lig'de haftalardır küme düşme endişesi yaşayan Galatasaray, geçen haftasonu İstanbul‘da Frutti Ekstra Bursaspor'u farklı yenerek ligin bitimine bir hafta kala ligde kalmayı garantilemişti. Galatasaray’ın özellikle son haftalardaki Afyon, Karşıyaka ve Bursa maçlarında hakemlerin tüm takdir haklarını Galatasaray lehine kullanmaları basketbol camiasının tepkisini çekmişti.

Düşme endişesini yakından taşıyan Aliağa Petkim ise 29.hafta maçında kendi evinde Türk Telekom’a 65 - 71 yenilince, ateş çemberinden çıkamadı.

DÜŞME KALMA HESAPLARI

ING Basketbol Süper Ligi’nden düşen Ankara ekibi Ormanspor'dan sonra Süper Lige veda edecek ikinci takım ya halen 9 galibiyeti bulunan Petkim ya da bugüne dek 8 galibiyet kazanan LH Fethiye Belediyespor olacak.

Fethiye'nin gelecek sezonda da Süper Lig'de oynayabilmesi, 3 Mayıs’ta oynanacak son hafta müsabakasında HDI Sigorta Afyon'u yenmesine ve Petkim'in kalan 2 maçını da kaybetmesine bağlı bulunuyor. Fethiye’nin Afyon’u yenmesi halinde, Petkim kalan 2 maçından en az bir galibiyet çıkartamazsa ligden düşecek ikinci takım olacak. Fakat LH Fethiye Belediyespor kalan son maçında HDI Afyon Belediyesi'ni yenemezse ligde kalma şansını kaybedecek.

Sezon boyunca hayalkırıklığı yaşayan Petkim 21 Nisan Çarşamba günü, İstanbul'da Darüşşafaka Tekfen ile erteleme maçı oynayacak. İzmir takımı Petkim sezonu İstanbul'da 3 Mayıs Pazartesi günü saat: 17.00’de oynayacağı Bahçeşehir maçıyla kapatacak.

Fethiye ekibi bu sezon Petkim'i hem kendi evinde, hem de İzmir'de yendiği için muhtemel bir puan eşitliğinde averajla üstünlük sağlayacak. Petkim'in kurtulması için sezonu mutlaka Fethiye'den fazla galibiyetle bitirmesi gerekiyor.

Bu haber toplam 338 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.