BAŞSAVCI YAĞCI: “KÜTÜPHANELERİ GENİŞLETİYORUZ”

BAŞSAVCI YAĞCI:  “KÜTÜPHANELERİ GENİŞLETİYORUZ”
Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında Ceza İnfaz Kurumu yerleşkelerinde kütüphane kurulmasına ilişkin imzalanan kampanya Muğla’da da başlatıldı. Sınırsızlık Meydanı’nda açıklama yapan Başsavcı...

Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında Ceza İnfaz Kurumu yerleşkelerinde kütüphane kurulmasına ilişkin imzalanan kampanya Muğla’da da başlatıldı. Sınırsızlık Meydanı’nda açıklama yapan Başsavcı Mehmet Nadir Yağcı, “Hükümlü ve tutuklularımızı daha çok okumaya ve düşünmeye teşvik etmeye çalışıyoruz” dedi.

Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında 29 Mart 2021 tarihinde imzalanan Ceza İnfaz Kurumu yerleşkelerinde kütüphane kurulmasına ilişkin işbirliği protokolü, tüm Türkiye genelinde eş zamanlı olarak Muğla’da da hayata geçti.

Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri için kitap bağışı kampanyası programı Muğla’da Sınırsızlık Meydanı’nda düzenlendi.

Programa Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Pınar Dengiz ile infaz koruma memurları katıldı.

“HÜKÜMLÜ VE TUTUKLARIMIZI OKUMAYA VE DÜŞÜNMEYE TEŞVİK ETMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Günün anlam ve önemine binaen konuşma yapan Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, “Ceza infaz kurumlarımızın kütüphanelerini genişletiyoruz. Hükümlü ve tutuklularımızı daha çok okumaya ve düşünmeye teşvik etmeye çalışıyoruz. Okuyan, düşünen insan topluma faydalı insandır, sorumluluk sahibi insandır. Böyle insanlar yetişmeye çalışıyoruz. İlimizdeki ceza infaz kurumlarının kütüphanelerinin genişletilmesi projesi bugün itibariyle Sayın Bakanımızın önderliğinde ülke genelinde çalışma başlatıyor. Biz de bunu Muğla ölçeğinde başlatıyoruz. Muğla halkının, sivil toplum kuruluşlarının, kamu kurum ve kuruluşlarının kampanyamıza gönülden destek vereceğine inanıyor ve bağışçılara şimdiden teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 284 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.