Bayır hayvan pazarı açıldı

Bayır hayvan pazarı açıldı
Pandemi nedeniyle kapalı olan Bayır Hayvan Pazarı, alınan hayvan ve insan sağlığı tedbirleri kapsamında, Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyon Kararı...

Pandemi nedeniyle kapalı olan Bayır Hayvan Pazarı, alınan hayvan ve insan sağlığı tedbirleri kapsamında, Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyon Kararı ile açıldı.

Coronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılan Bayır Hayvan Pazarı, Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyon Kararı ile hayvan ve insan sağlığı tedbirleri kapsamında alınan tedbirlerle yeniden hizmete girdi. Hayvan Pazarının yeniden faaliyete geçmesiyle Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, Mezbahane sorumlusu Ferit Kılınç ve çok sayıda vatandaşı ziyaret etti.

İl Müdürü Barış Saylak’ın yanı sıra; İl Müdür Yardımcısı Enver Aydın, Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Mustafa Akıskalı da vatandaşlarla bir araya gelerek pandemi döneminin nasıl geçirdiklerini ve yaşadıkları sorunları dinledi.

Özverili üreticilere teşekkür eden İl Müdürü Saylak, “Pandemi döneminde alınan tedbirlerin yanı sıra üretimin devam etmesiyle, hayvansal ve bitkisel gıda tedariğinde özverili üreticilerimizin sayesinde sıkıntı yaşanmaması sonucu en az hasarla atlatmaya devam edeceğiz. Tüm üreticiliermize teşekkür ederiz” dedi.

Yaklaşık 500 büyükbaş, 500 de küçükbaş hayvan girişinin olduğu ilk günde, çevre illerden de pazara katılım olduğu gözlendi. Pazar giriş ve çıkışında araçların ve hayvanlar dezenfektan tünelinden geçerken, vatandaşlar sosyal mesafeye dikkat etmeleri, maske takmaları ve tokalaşmamaları konusunda sık sık uyarıldı.

Bu haber toplam 2256 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.