BAYRAM GÖÇÜ, ENDİŞE YARATIYOR

BAYRAM GÖÇÜ, ENDİŞE YARATIYOR
Vaka sayısında ve aşılamada mavi renge dönen Muğla’da, 9 günlük Kurban Bayramı tatili için yöreye gelen yerli turistler tedirginlik yarattı. Turizmciler ve tatil beldelerinin belediye başkanları turistlere rezervasyonsuz gelmemeleri...

Vaka sayısında ve aşılamada mavi renge dönen Muğla’da, 9 günlük Kurban Bayramı tatili için yöreye gelen yerli turistler tedirginlik yarattı. Turizmciler ve tatil beldelerinin belediye başkanları turistlere rezervasyonsuz gelmemeleri ve tatilde maske, mesafe, hijyen tedbirlerine uymaları konusunda sık sık uyarılarda bulunuyor.

BERİTAN YÜCEL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olacağını açıklamasının ardından Muğla’ya akın akın yerli turist geliyor.

Aşılama ve haftalık vaka haritasında uzun sürenin ardından maviye dönen Muğla’da, tatil göçü nedeniyle yaşanan yoğunluk yöre halkının yanında yetkililerde de tedirginliğe neden oluyor. Turizmciler ve tatil beldelerinin belediye başkanları turistlere rezervasyonsuz gelmemeleri ile tatilde maske, mesafe, hijyen tedbirlerine uymaları konusunda sık sık uyarılarda bulunuyorlar.

BAŞKAN OKTAY, TEDBİRLERE DİKKAT ÇEKTİ

Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olmasının ardından turizmin gözbebeği Muğla’da yaşanan tatil hareketliliği nedeniyle Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Uzun süredir içinde olduğumuz pandemi sürecinde hayatımızın bir parçası haline gelen maske, hijyen ve sosyal mesafe bayram kutlamalarımızı da etkiledi. Hala riskli süreç devam ediyor. Salgın henüz sona ermedi. Bayramın sonunda yeniden acı tablolarla karşılaşmamak için, hem kendimizi hem de toplum sağlığını korumak adına sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına dikkat etmemiz çok önemli” dedi.

MUĞLA EN DÜŞÜK VAKA ORANINA ULAŞTI

Muğla, 29 Haziran- 2 Temmuz tarihlerinde yüzde 17,39 vaka oranına sahipken, 2-9 Temmuz tarihlerinde 0,70 oranında düşüş yaşayarak 16,69 oldu. Haftalık vaka farkı -0,70 olarak belirlenirken, değişim oranı yüzde -4,03 oldu. Bu hafta 16,69 vaka oranına sahip olan Muğla, 8-14 Şubat tarihinden beri açıklanan haftalık vaka oranlarındaki en düşük değerine ulaştı.

AŞILAMANIN LİDERİ MUĞLA

Coronavirüs mücadele kapsamında başlatılan aşı uygulaması sağlık çalışanlarının büyük özverileriyle devam ediyor. Haftalardır aşılamada lider olan Muğla zirvedeki yerini korumaya devam ediyor.

Türkiye genelinde aşılananların sayısı 16 Temmuz itibariyle 61 milyonu geçti. 1’inci dozun uygulandığı kişi sayısı 28 milyona ulaşırken, 2’nci doz uygulanan kişi sayısı ise 19 milyonu geçti.

Aşılamada zirvede olan Muğla’da ise toplam yapılan aşı sayısı 16 Haziran itibariyle 1 milyon 141 bine ulaştı. Toplam nüfusa oranla her 2 dozun uygulandığı aşı oranı yüzde 37,69 olurken, sadece birinci dozun uygulandığı oran yüzde 28,94 olarak belirlendi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın paylaştığı aşılama oranını gösteren tabloya göre Muğla yüzde 83,4 oranla Türkiye’de en fazla aşılamanın yapıldığı il olma statüsünü koruyor.

Bu haber toplam 455 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.