Bayramda şehit ailelerine özel uygulama

Bayramda şehit ailelerine özel uygulama
Coronavirüsle mücadele kapsamında Arife günü dahil Ramazan Bayramı’nda uygulanacak olan 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasında şehit aileleri için...

Coronavirüsle mücadele kapsamında Arife günü dahil Ramazan Bayramı’nda uygulanacak olan 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasında şehit aileleri için bayramın birinci günü özel uygulama sağlanacak.

Sinem Karakaya

Covid-19 ile mücadele kapsamında Arife günü dahil Ramazan Bayramı’nda uygulanacak olan 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasında şehit aileleri için bayramın birinci günü özel uygulama sağlanacak. İçişleri Bakanlığı’nca 81 ilin valiliğine gönderilen genelge kapsamında, şehit aileleri, yakınları ve refakatçileri Bayramın birinci günü kabir ziyareti yapabilecek. Talep halinde ulaşımları valilik ve kaymakamlıklarca sağlanacak.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İçişleri Bakanlığının yayımlamış olduğu genelge gereği 81 ilimizde Ramazan Bayramı arifesine denk gelen 23 Mayıs cumartesi gününden başlayarak 24-25-26 Mayıs'ta sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır. 24 Mayıs Pazar gününe (bayramın birinci günü) münhasır olmak üzere aziz şehitlerimizin kabirlerini ziyaret edecek anne, baba, eş, çocuk ve kardeşleri ile ihtiyaç halinde refakatçileri istisna tutulmuştur.”

Öte yandan uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında 22 Mayıs Cuma günü market, bakkal manav, kasaplar ve kuruyemişçiler saat 23.00’a kadar, 23 Mayıs Cumartesi günü market, bakkal manav, kasaplar ve kuruyemişçiler saat 10.00 ile 17.00 arasında faaliyet verecek. 24 Mayıs Pazar, 25 Mayıs Pazartesi ve 26 Mayıs Salı günleri ise market, bakkal manav, kasaplar ve kuruyemişçiler ile online satış yapan işletmeler kapalı olacak.

Ayrıca, 4 gün boyunca ekmek üretiminin yapıldığı fırın veya unlu mamul ruhsatlı işyerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri ve tatlı üretiminin yapıldığı iş yerleri açık olacak. Vatandaşların dışarı çıkamadığı saatlerde tatlı satışı yapan iş yerleri sadece adrese servis şeklinde satış yapabilecek.

Bu haber toplam 508 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.