Bayramı onsuz geçirdiler

Bayramı onsuz geçirdiler
Lübnan’da Mikyat Aşireti tarafından kaçırılan 28 yaşındaki Aydın Tufan Tekin’in Marmaris’te yaşayan ailesi Ramazan Bayramını oğulları yanlarından...

Lübnan’da Mikyat Aşireti tarafından kaçırılan 28 yaşındaki Aydın Tufan Tekin’in Marmaris’te yaşayan ailesi Ramazan Bayramını oğulları yanlarından olmadan buruk kutladılar. Tekin ailesinin tek isteği bayramda çocuklarını yanlarında görmekti. Cumhurbaşkanı ve Dışişleri Bakanlığı devreye girmesine rağmen Tekin ailesinin bu isteği gerçekleşmedi.

İş görüşmesine gitmişti

İstanbul’dan iş görüşmesi için gittiği Lübnan’da, Mikdat aşireti tarafından kaçırılan Aydın Tufan Tekin’in, Muğla’nın Marmaris ilçesinde yaşayan ailesi perişan. Mikdat aşireti, Özgür Suriye Ordusu’nun  aile üyesi Hassan Mikdat’ı kaçırılmasına karşılık Tekin’in de aralarında bulunduğu 23 kişiyi  kaçırmıştı. 28 yaşındaki Tekin, İstanbul’da beyaz eşya sektöründe çalışıyor. İş bağlantıları için geçen hafta Lübnan’a giden Tekin, ailesine bayramda geleceğim hep birlikte olacağız demişti.

Gül ve Davutoğlu devreye girmişti

Oğullarının kaçırıldığı duyan Tekin Ailesi Marmaris’te perişan oldu. Çocuklarının bayramda yanlarında olasını istediler. Tekin Ailesini ilk önce Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu aradı. Aileye devlet olarak yanlarında olduklarını çocuklarına en kısa zamanda kavuşacaklarını söyledi. Daha sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Aydın Tufan Tekin serbest bırakılması için devreye girdi. Marmaris’te yaşayan Tekin Ailesi ramazan’da Bayramında çocuklarının geleceği ümidi ile bekledi. Ancak Tekin Ailesinin umutları oğulları serbest bırakılmayınca adeta suya gömüldü.

Aile kimseyle görüşmüyor

Marmaris’te yaşayan Aydın Tufan Tekin’in Babası Mahmut Tekin ve Annesi Güldane Tekin kimseyle görüşmüyor.Baba Mahmut Tekin son olarak “oğlumuzun iyi olduğunu gazete ve televizyon haberlerinden öğrendik. Dışişleri bakanlığı yetkilileri her gün bizi arıyor. Son olarak Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’de oğlumun serbest bırakılması için devreye  girdi. Umutlarımız biraz daha arttı. Oğlumun geri geleceğine inanıyorum. Bu inancımızı hiçbir zaman yitirmedik ve yitirmeyeceğiz. Devletime güveniyorum” demişti.

Bu haber toplam 429 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.