BAZI ŞEYLERİ SEVERKEN BAZILARINI UNUTTUK

BAZI ŞEYLERİ SEVERKEN BAZILARINI UNUTTUK
Hep bir şeyler eksik kalır. Bir olaya iyice yoğunlaşır ilgi alaka duyar özen gösteririz daha güzeli, daha iyisi olması için mücadele ederiz.Bazen birisini çok sever, ondan gözümüzü ayırmayız. Bilemeyiz aşırı ilgimizin karşımızdakini...

Hep bir şeyler eksik kalır. Bir olaya iyice yoğunlaşır ilgi alaka duyar özen gösteririz daha güzeli, daha iyisi olması için mücadele ederiz.

Bazen birisini çok sever, ondan gözümüzü ayırmayız. Bilemeyiz aşırı ilgimizin karşımızdakini bunalttığını. Evlatlarımızı da mesela; çok severiz, tüm kötülüklerden koruruz bize göre. Ama bazen sevgimizle zarar veririz onlara farkında olmayız.

Yaşadığımız dünyayı severiz, yaşamak ne şekilde nasıl olursa olsun güzeldir. Sağlığımızın kıymetini ne zaman biraz hasta olduk o zaman daha iyi anlarız. Yaşarken ahiretimizi unutmaya başladık sanki. Dünyayı ahiretten daha çok sevdiğimizdendir belki de.

Herkes güzel bir evi, son model bir arabası, yazlığı ayrı kışlığı ayrı olsun ister değil mi? Mal mülk kişinin ruhunu okşar, kendisini iyi hissettirir. Ama bu dünya ile ilişiğimiz kesildiği andan sonra mezara girerken canla başla çalışıp edindiğimiz malda mülkte bu dünyada kalıyor. Kısacası kefenin cebi yok.

Giderken biriktirdiğiniz sevaplardan başka götürebileceğimiz hiç bir şeyin olmadığını bile bile dünya malına dünya mülküne aldanıp gidiyoruz ahireti unutuyoruz.

Yeni tanıştığımız, geçmişi ile ilgili en ufak bir bilgiye sahip olmadığımız birisine olan ilgimiz ve sevgimiz bazen görüyoruz ki yıllardır en zor günümüzde en sevinçli günümüzde yanımızda olan yıllardır tanıdığımız en samimi arkadaşımıza olan sevgimizin önüne geçiyor. Sanki geçmişi çok çabuk unutuyoruz.

Dünya malına çok tapmayalım, kendimizi heder etmeyelim. Ölüm vakti gelip kapıyı çalınca dağdaki çobana da, doktora mimara da aynı muamele yapılıyor, yaşa başa bakılmıyor, adam kayırma olmuyor.

Geçmişimizi unutmayalım ki geleceğe sağlam adımlarla ilerleyelim.  Önümüze gelen engelleri tökezlemeden ilerleyelim.

Şu üç günlük dünyada birbirimizi kırmak üzmek yerine mutlu edelim, sevelim. Ömür mutlu olsak da olmasak da bir şekilde geçip gidiyor.

“Dünya malı sele benzer” diyen Hz Mevlana’ya kulak verelim.  Ayrıca unutmayalım ana baba duası almak dünya malından çok daha değerlidir.

Ne kadar hesap yaparsak yapalım, plan kurarsak kuralım ataların dediği gibi;  netice bir top beze dayanır, gerisi hikaye.

Sözü Yunus Emre sözü ile bitirelim; Mal da yalan mülk de yalan, var birazda sen oyalan.

Sevgiyle…

Bu haber toplam 546 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.