BEHÇET SAATCI: “BU YAPIDA HARCIM VAR”

BEHÇET SAATCI: “BU YAPIDA HARCIM VAR”
BERİTAN YÜCEL--İYİ Parti Muğla İl Başkanlığı Olağanüstü İl Kongresi yapıldı. Tek liste ile gidilen seçimde mevcut İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe güven tazeledi. Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti’ye geri dönem Behçet...

BERİTAN YÜCEL--İYİ Parti Muğla İl Başkanlığı Olağanüstü İl Kongresi yapıldı. Tek liste ile gidilen seçimde mevcut İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe güven tazeledi. Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti’ye geri dönem Behçet Saatçi kongrede yaptığı konuşmada, “Benim bu yapıda harcım var” dedi.

İYİ Parti Muğla İl Başkanlığı Olağanüstü İl Kongresi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Kongreye geçtiğimiz günlerde istifa ettiği İYİ Parti’ye geri dönen Fethiye eski Belediye Başkanı Behçet Saatcı’da katıldı. Kongrede konuşma yapan Saatcı, “Benim için ‘niye gitti? Niye geldi?’ diyenler var. 19 Temmuz 2016’dan bu yana benim bu yapıda harcım var” dedi.

“GENEL BAŞKANIMIZ HALİDE EDİP ADIVAR GİBİ ÖNÜMÜZE DÜŞEREK YOLUMUZU AÇTI”

Siyasi tarih başarılı insanları yazdığını söyleyen Saatcı, “Siyaset iddiadır. İddialı olmayan başarılı olamaz, biz iddialıyız. Rahmetli Süleyman Demirel diyor ki, ‘tencere kaynamamaya başlarsa, iktidarı kimse tutamaz.’ hiç kimse bizim düşmanımız değil, çalışan çabalayan kazanıyor. Hepimiz son üç dört ayda fakirleştik, altı sıfır attık bir lira bir dolar oldu. Şimdi ise bir dolar on lira oldu. Kimse kusura bakmasın şimdi sıra bizde, ancak rehavete kapılmak yok.  Benim için ‘niye gitti? Niye geldi?’ diyenler var. 19 Temmuz 2016’dan bu yana benim bu yapıda harcım var. Sayın genel başkanım MHP çatısı altındayken bize partinin anahtarını bile teslim edilse başarılı olamayacağının inancındaydı. Yeni bir siyasi parti kurulması gerektiğini istişare ederek partimizi kurdu. Siyasi tarih başarılı insanları yazar, Sayın genel başkanımda siyasi başarılarıyla hepimizin önüne düştü. Türkiye’nin kurtuluş savaşındaki Halide Edip Adıvar gibi önümüze düşerek yolumuzu açtı. Kurulduğumdan dört sene sonra partimizi ülkenin umudu haline getirdi. Sayın genel başkanımıza bu nedenle ne kadar teşekkür etsek azdır. Sayın genel başkanımızın bu büyük emeklerinin karşılığını onu başbakan yaparak vereceğiz. Bu bizim boynumuzun borcu” dedi.

“HERKESLE KUCAKLAŞMAYA HAZIRIZ”

Siyasette ilk günkü heyecanıyla yoluna devam ettiğini belirten Behçet Saatcı, “Hiç kimse inanmadığı bir işe girmesin, ben de inanmadığım hiç bir işe girmem. Yıllardır siyaset yapıyorum vefanın olmadığı hiç bir yerde başarı gelmez.  Bu parti kurulduğu günden bu yana emek veren vefa gösteren herkese müteşekkirim. Bizim seksen milyon nüfus içinde bir tane kardeşimizi kaybetme lüksümüz yok herkesle kucaklaşmaya hazırız. En büyük amacımız yaşamaktan keyif alınan çocukları mutlu olan bir ülke yaratmaktır. Ana amaç budur. Türkiye’yi yaşamaktan keyif alınan, adaletin tam olduğu, açın doyurulduğu, sırtında olmayanın giydirildiği ve 80 milyon insanın bir noktada buluşarak hedefe yürüdüğü bir ülke haline getirmek ve ‘böyle bir yönetimde varmış. Biz ayrı görüşteyiz ama bizi de kucakladılar’ dediği bir parti ve yönetim anlayışını ülkeye uygulamak bizim boynumuzun borcudur. Geçen seçimde iki yüz bin Muğlalı bize teveccü göstermişti şimdi bir milyon Muğlalının oyuna talibiz. Muğla’daki bütün ilçelere talibiz. Siyasette iniş çıkış olabilir ancak bir birini sevmeyen hiç bir hareket başarılı olamaz biz hepimiz bir birimizi çok seviyoruz. Her zaman siyasete yeni başlamış gibi şevk ve heyecan taşıyorum. Sayın genel başkanıma sayın milletvekillerimize, partimizi bu duruma getiren çalışma arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 296 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.