Behçet Saatcı “Halkın İttifakı” Devam Etsin

Behçet Saatcı “Halkın İttifakı” Devam Etsin
Seçimin ardından Muğla genelinde teşekkür ve değerlendirme ziyaretlerini sürdüren Behçet Saatcı, Milas ve Bodrum’dan sonra Datça, Marmaris, Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman’da kanaat önderleri ve destekçileriyle buluştu. Seçim...

Seçimin ardından Muğla genelinde teşekkür ve değerlendirme ziyaretlerini sürdüren Behçet Saatcı, Milas ve Bodrum’dan sonra Datça, Marmaris, Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman’da kanaat önderleri ve destekçileriyle buluştu. Seçim sürecinde kendisine gönülden destek olan ve hiçbir karşılık beklemeden çalışan, mücadele eden herkese teşekkür eden Saatcı, kanaat önderleriyle seçim ve sonrasıyla ilgili değerlendirmeler yaptı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin bağımsız adayı Behçet Saatcı, Datça, Marmaris, Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman’daki kanaat önderleri ve destekçileriyle buluştu. Saatcı’nın teşekkür etmek için gerçekleştirdiği ziyaret ve görüşmelerde, sisteme ve adaletsizliğe karşı duran, birbirinin yüzünü daha önce hiç görmeyen insanların bir araya gelmesiyle oluşan “Halkın İttifakı”nın devam etmesi istendi.

“Sihirli Cümle: ‘Ak Parti’ Aradan Çıkacak”

İlçelerdeki kanaat önderleri ile yaptığı toplantılarda, seçimin son üç günde kaybedildiğinin altını çizen Saatcı, “Seçimin sihirli cümlesi ‘Ak Parti aradan sıyrılacak’ sözüydü” dedi. Bu sözün seçimin son günlerinde halka sürekli empoze edilmesiyle, mevcut yönetimi istemeyen ve kendisini destekleyen CHP’li seçmenlerin korkutularak kendi partilerine oy vermelerinin sağlandığını belirten Saatcı, Ak Parti seçmeninin de bu sözle umutlandırılarak, acaba seçimi kazanıyor muyuz? diyerek kendi partilerine dönmelerinin sağlandığını söyledi.

Tüm bu söylemlere rağmen, yine de büyük bir mücadele verildiğini kaydeden Saatcı, ikinci etkenin ise, Bodrum ve Milas ağırlıklı yaklaşık 45 bin HDP oyunun Selahattin Demirtaş’ın son gece “Muğla’yı faşizme teslim etmeyin, kayıtsız şartsız Osman Gürün’e destek olun” mesajıyla blok halinde CHP Adayı Gürün’de toplanması olduğunu söyledi.

Fethiye’de birinci çıkmasına rağmen, Dalaman ve Ortaca’ya göre beklediği desteği alamamanın cevabını vermekte zorlandığı belirten Saatcı, “Her şeye rağmen kayıplarla birlikte sadece 25 günde 200 bin oyluk başarı, üniversitelerde siyaset derslerinde tartışılacak, araştırılacak bir konudur” dedi.

“Bizden sonraki bağımsızlar için oy pusulasıyla uğraşacağız”

Saatcı Marmaris ve Ortaca ziyaretlerindeki toplantılarda, pusula yüzünden başka bir parti, diğer bağımsız aday ve geçersizler içindeki oy kayıplarına başka faktörlerin de eklendiğini üzülerek öğrendi. Seçimlerde kendisine açık destek veren Marmaris DSP Adayı Ali Acar ve Ortaca DP Adayı Hasan Karaçelik nedeniyle, çok sayıda seçmenin büyükşehir pusulasında yanlışlıkla Marmaris’te DSP’ye, Ortaca’da DP’ye oy verdiği, vatandaşların ifadeleri ve seçim sonuçları grafiğinde bu yanlış oyların açık bir şekilde görüldüğü ifade edildi.

Çok net bir şekilde oy pusulasının seçimlerin kaderini doğrudan etkilediğini belirten Saatcı, seçimden önce oy pusulasındaki adaletsizliğe itiraz edildiği ancak reddedildiğini, seçimden sonra da itiraz edildiğini ve yine reddedildiğini söyledi. “Sistem kendini koruyor” diyerek oy pusulasındaki adaletsizlikle mücadele edeceğinin altını çizen Saatcı, Anayasa Mahkemesi’ne başvuru hazırlığı içinde olunduğunu, buradan da bir sonuç alınamazsa konunun AİHM (Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi)’ne kadar taşınacağını belirtti. Saatcı, “Artık bu mücadele kendimize bir fayda sağlamayacak olsa bile, ülkemizde bizden sonra çıkacak bütün bağımsız adayların önünü açmak, benim gibi aynı haksızlıklarınonlara da yapılmasının önüne geçmek için olacak” dedi.

Bu haber toplam 671 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.