BEKLENEN ZAM GELDİ | EKMEK 2,5 TL OLDU

BEKLENEN ZAM GELDİ | EKMEK 2,5 TL OLDU
Muğla’da ekmeğe yüzde 25 zam geldi. Bu zamla birlikte ekmeğin satışı 2,5 TL oldu. Una ve mayaya yüzde yüz zam geldiğini söyleyen Muğla Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken, “Ekmeğe zam...

Muğla’da ekmeğe yüzde 25 zam geldi. Bu zamla birlikte ekmeğin satışı 2,5 TL oldu. Una ve mayaya yüzde yüz zam geldiğini söyleyen Muğla Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken, “Ekmeğe zam geldi fakat hem tüketici hem de fırıncı esnafı yeni fiyattan memnun değil” dedi.

Muğla'da 2 liraya satılan ekmeğe yüzde 25 zam geldi. Yeni zamla birlikte 230 gram olan ekmek 2,5 TL’den satılmaya başladı.

“FİYATLAR YÜKSELİYOR, MALİYETLER ARTIYOR”

Muğla Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken, “Ekmeğe beklediğimiz zam geldi ama bu zam esnafı hala tatmin etmiş değil. Çünkü özellikle un ve maya fiyatları son dönemlerde yüzde yüz bir artış gösterdi. Fırıncı esnafı yapılan bu yeni fiyat uygulamasından memnun olmamakla beraber, yeni fiyatla satışlara başladı. Ekmeğe zam geldi fakat hem tüketici hem de fırıncı esnafı yeni fiyattan memnun değil. Fiyatlar yükseliyor, maliyetler artıyor. Esnaf ne yapacağını bilemiyor. Dolayısıyla bir denge halen kurulamadı. Nasıl olacağını tam anlamıyla bilemiyoruz. Dövizdeki büyük sıçramalar halen devam etmekte. Dövize bağlı olarak gıda fiyatlarına bütün dünyada artıklar söz konusu. Türkiye’de dövizin bu şekilde sıçrama göstermesi de bizi çok etkiledi. Buğday fiyatları çok artıyor. Duracak gibi de değil. Demem o ki çok hoşumuza gitmese de bu fiyat artışları devam edecek” dedi.

KAYNAK: SİNEM KAPLANMUĞLA HABER GAZETESİ

Bu haber toplam 1161 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.