BELDE BELEDİYELERİ VE MUHTARLIKLAR YENİDEN AÇILMALI

BELDE BELEDİYELERİ VE MUHTARLIKLAR YENİDEN AÇILMALI
7 Haziran genel seçimlerinin Türkiye’nin en önemli seçimlerinden birisi olduğun dikkat çeken CHP Muğla Milletvekili Aday Adayı Kazım Turan, Ak Parti eliyle...

7 Haziran genel seçimlerinin Türkiye’nin en önemli seçimlerinden birisi olduğun dikkat çeken CHP Muğla Milletvekili Aday Adayı Kazım Turan, Ak Parti eliyle hazırlanmış ‘Büyükşehir Yasası’nı eleştirdi. CHP Muğla Milletvekili Aday Adayı Kazım Turan, AKP’nin büyükşehir yasasıyla özellikle kırmızı hat olarak nitelendirilen CHP’nin başarılı olduğu bölgelerde yerel yönetimleri bitirmeye çalıştığını öne sürdü.

Turan, AKP’nin siyaseten yok olduğu kıyı illerine büyükşehir yasasıyla girmeye çalıştığını belirterek, bölge insanının siyasal tercihini bu yolla cezalandırdığına dikkat çekti. Turan Büyükşehir yasasıyla belde belediyelerin kapandığını, köylerin mahalleye çevrildiğini, ilçe belediyeleri ve muhtarların yetkilerinin kısıtlandığına vurgu yaparak şunları kaydetti:

“Büyükşehir yasasıyla tüm yetki ve sorumluluk büyükşehir belediyelerine verildi. Muğla Büyükşehir Belediyesinin hizmet alanı bir uçtan bir uca yaklaşık 400 kilometre. Bu kadar büyük bir alana hizmet götürmek kolay değil. Ancak büyükşehir belediyemiz tüm bu zorluklara rağmen ilin en uç noktasına kadar hizmet götürmek, burada yaşayan vatandaşlarımızı mağdur etmemek için ilçe belediyeleri ile uyum içerisinde çaba gösteriyor.”

AKP’nin büyükşehir yasasının yönetim şekli ile CHP’li belediyelerin başarısız olmasını beklediğine işaret eden CHP Muğla Milletvekili Aday Adayı Kazım Turan,  “Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin, ilçe belediyelerimizin başarısız olmasını bekleyen AKP daha çok bekler. Muğla bugün yaşadığı sorunları CHP örgütlülüğü ve bilinci içerisinde aşacak, siyasal tercihini koruyacaktır. Büyükşehir yasasının getirdiği yeni yönetim şekliyle bizi cezalandırmayı hedefleyenlere Muğla olarak en güzel cevabı 7 Haziran milletvekili genel seçimlerinde vereceğiz. Bu sürecin ilk aşaması 21 Mart’ta yapılacak eğilim yoklamasıdır” dedi.

Büyükşehir yasanının gecikmeden ele alınmasını, yeniden düzenlenmesi gerektiğini ifade eden Kazım Turan, milletvekili seçilmesi durumunda belde belediyelerinin ve köy muhtarlıklarının açılması için çalışma başlatacağını belirterek “Yasa ile kapanan belde belediyeleri ve köy muhtarlıkları yeniden açılmalı. Köy muhtarlıkları nüfus, hizmet ve seçmen bakımından en yakın belde belediyesine bağlanmalı, böylece ilçe belediyelerinin yükü azaltılmalı. Köy muhtarlıkları eskiden olduğu gibi bağımsız bütçeli hale getirilmeli. Bugün AKP eliyle yok edilmeye çalışılan köy yaşam kültürü mutlaka korunmalı. Milletvekili seçilmem dâhilinde en öncelikli konumuz büyükşehir yasanının yeniden düzenlenmesini sağlamak olacaktır. Zira CHP’ye iktidar yolunu yerel yönetimler açacaktır” diye konuştu.

CHP’nin 21 Mart’ta yapacağı eğilim yoklamasından örgütlerin desteği ve takdiri ile aday olarak çıkacağına inandığını ifade eden Kazım Turan, CHP’nin 7 Haziran genel seçimlerinden de başarıyla çıkacağını, milletvekili sayısını 3’ten 4’e çıkaracaklarını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 490 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.