Belediye Olmayan Makina İle Hayvanları Koruma Gününü Kutladı

Belediye Olmayan Makina İle Hayvanları Koruma Gününü Kutladı
Sinem KORKMAZ- Belediye olmayan makina ile hayvanları koruma gününü kutladı. Menteşe Belediyesi, sosyal medya hesabında “4 Ekim Hayvanları Koruma Günü”...

Sinem KORKMAZ- Belediye olmayan makina ile hayvanları koruma gününü kutladı. Menteşe Belediyesi, sosyal medya hesabında “4 Ekim Hayvanları Koruma Günü” dolayısıyla bir paylaşımda bulundu. Belediye’nin yaptığı bir proje olarak sunulan daha sonra yetkili firmanın kapanmasıyla durdurulan “Sokak Hayvanlarını Doyuran Geri Dönüşüm”projesinin fotoğrafı tepkiye yol açtı.  Çünkü Menteşe Belediyesi, 4 Ekim Hayvan Haklarını Koruma Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda görsel olarak şuan hizmette olmayan mama makinasının fotoğrafını kullandı. Belediye’nin bu paylaşımı bazı hayvan severlerin tepkisine yol açtı.

Belediye Olmayan Makina İle Hayvanları Koruma Gününü Kutladı

Muğla’nın Menteşe ilçesinde 2015 yılında uygulanan projeye göre, başta Sınırsızlık Meydanı ve Latif Sepil Parkı olmak üzere 2 ayrı noktaya“Sokak Hayvanlarını Doyuran Geri Dönüşüm” kutusu koyulmuştu. Vatandaşlar tarafından kutulara atılan her pet şişe, cam şişe, teneke ve karton kutu karşılığında alt bölümde bulunan kaplara Menteşe Belediyesi tarafından temin edilen kuru mamalar otomatik olarak dökülüyordu. Böylelikle sokaklarda yaşayan kedi ve köpeklerin yiyecek ihtiyacı karşılanıyordu. Fakat bu geri dönüşüm kutuları bir süre sonra kaldırılmış ve Menteşe Belediyesi’nden; “Firma Kapandı, Proje Askıya Alındı” açıklaması gelmişti. Belediye tarafından yapılan açıklamada arıza yapan parçaların bulunacağı ve geri dönüşümlü mama kaplarının tekrar yerlerine konulacağı söylenmişti.  Açıklamanın yapılmasının üzerinden birkaç ayın geçmesine rağmen sorun giderilmedi ve mama kapları yerlerine konulmadı.

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde Menteşe Belediyesi’nin sosyal medya hesabından Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş adına yapılan paylaşımda, durdurulmuş bir projenin yer alması tepkilere yol açtı.

Bu haber toplam 572 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.