Belediye yine şaşırtmadı!

Belediye yine şaşırtmadı!
Büyükşehir belediyemiz yine bizleri şaşırtmadı. Önceki yılda olduğu gibi bu yıl da yağmurlu havada kaldırım ve sokaklar yıkandı. İster istemez bizlere...

Büyükşehir belediyemiz yine bizleri şaşırtmadı. Önceki yılda olduğu gibi bu yıl da yağmurlu havada kaldırım ve sokaklar yıkandı. İster istemez bizlere “Büyükşehir belediyesi yağmurlu havada kaldırım veya sokak yıkamasını gelenekselleştiriyor mu?” diye düşündürüyor. Yağmurlu havada kaldırım yıkamak ne kadar mantıklı bir hareket onu da siz yorumlayın. Bence yağmurlu havada kaldırım yıkamak bir nevi çocukların yağmurlu havada su tabancası ile birbirini ıslatmaya çalışmasına benziyor.

Büyükşehir Belediyesinin geçen yıl yağmurlu havada sokak ve kaldırımları yıkaması gazeteciler tarafından haberleştirilmişti. Bu yıl da neden aynı şekilde bir saçma uygulamaya kalkışıldığını anlayabilmiş değilim. Sanırım belediyemiz Muğla’ya ait bir geleneksel yağmurlu havada kaldırım yıkama etkinliği düzenlemeye başladı. Sanırım her yıl Muğla’da ilk yağmur yağdığı gün kaldırımları yıkayacaklar.

Belediyeden şu son 6-7 ay içinde gelen mesajlar genelde su kesintisi ile alakalı oluyor. Örnek olarak bir mesajı, belediyeden mesaj gelmeyen arkadaşlara da iletmek isterim. “Menteşe ilçesinde terfi hattında meydana gelen arıza nedeniyle saat 20.00’dan saat 09.00’a kadar bulunduğunuz bölgede su kesintisi yaşanacaktır.”

Yani kısacası akşamdan sabaha kadar suyumuzun olmayacağını söylüyorlar. Tek bir gün için olsa bir sıkıntı yok, fakat bu durum 5-6 ay sürdü. Bu da sorunun terfi hattında meydana gelen arıza nedeniyle olmadığını belli ediyor. En çok suya ihtiyacımız olan pandemi döneminde Mart ayının 5’inde başlayan su kesintileri daha yeni yeni düzeliyor. Bu dönemde aile bireyleri, çalışan insanlar ev işlerini yapmakta zorlandılar.

Bizler suyla ilgili bu tür sıkıntılar yaşarken, belediyenin yağmurlu hava da sanki bizlerin yaşadığı sıkıntıları hafife alıp sular fazlaymış gibi kaldırımları yıkaması dikkat çekiyor. Tabi bu kaldırımları yıkayan suyun içme suyu olmadığını da biliyoruz. Bana göre bir insanın en çok tepkisini şikayetçi olduğu bir konuda umursamaz davranıp, o konudaki gereksiz aktiviteleri gözlere sokar gibi gerçekleştirilmesidir. Bu gelenek çerçevesinde siz de çocuklar gibi yağmurlu havada birbirinizi ıslatmaya çalışacak mısınız?

Bu haber toplam 945 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.