BELEDİYEDE NİKAH YOĞUNLUĞU

BELEDİYEDE NİKAH YOĞUNLUĞU
***Muğla'nın Menteşe ilçesinde Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında, kademeli normalleşmeye geçildiği ilk günden itibaren belediyelerde nikah yoğunluğu yaşanmaya başladı.***Menteşe Belediyesi'nde görev yapan nikah memuru...

***Muğla'nın Menteşe ilçesinde Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında, kademeli normalleşmeye geçildiği ilk günden itibaren belediyelerde nikah yoğunluğu yaşanmaya başladı.

***Menteşe Belediyesi'nde görev yapan nikah memuru İsmail Yıldırım, "1 hafta içerisinde dediğim gibi 45 tane müracaat kabul edildi" dedi.

Sinem Korkmaz

Nikahlar ve nikah şeklindeki düğün törenlerinin, belirlenen şartlara uygun şekilde başlayabileceğine ilişkin karar sonrası, Menteşe Belediyesinde nikah, nikah tarihi değişikliği ve nikah işlemleri başvurusunda yoğunluk yaşandı. Nikah müracaatlarında yoğunluk yaşandığını söyleyen nikah memuru İsmail Yıldırım, "Normal şartlar altında günlük 2-3 kişiyle olan evlenmeler şuan çok daha fazla" dedi.

 YOĞUN TALEP VAR

"Aşırı derecede yoğun bir talep oluşmaya başladı. 1 hafta içerisinde 45 tane aile cüzdan ücreti sattık. Normal şartlar altında günlük 2-3 kişiyle olan evlenmeler şuan çok daha fazla. 1 hafta içerisinde dediğim gibi 45 tane müracaat kabul edildi. Taleplerin yeniden kapanma korkusuyla mı yoksa hazır izin verilmişken nikah kıyalım düşüncesiyle mi diye sorarsak ikisinin de etkisi var. Çünkü önümüzü göremiyoruz. Daha önce de yasaklardan dolayı ertelenmiş olan nikahlarımızda vardı. Şimdi onlarda geldi. 17 Mayıs'tan 1 Hazirana kadar olan süreçte sadece şahitlerle beraber nikah kıyabliliyorduk. Dolayısıyla da çoğu çift bu şekilde nikah gerçekleştirmek istemediler. Şimdi de bunun etkisini görüyoruz. Yoğun bir talep var" dedi.

Bu haber toplam 344 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.