Belirsizliğe başkanlardan isyan

Belirsizliğe başkanlardan isyan
 Bölgesel Amatör Lig karşılaşmaları ile ilgili Türkiye Futbol Federasyonu'nun pandemi süreci nedeniyle herhangi bir takvim açıklamaması, amatör liglerde...

 Bölgesel Amatör Lig karşılaşmaları ile ilgili Türkiye Futbol Federasyonu'nun pandemi süreci nedeniyle herhangi bir takvim açıklamaması, amatör liglerde forma giyen futbolcuları ve kulüp yönetimlerini isyan ettirdi.

Sinem Korkmaz

Türkiye Futbol Federasyonu geçtiğimiz günlerde BAL ve diğer amatör liglerin oynanıp oynanmayacağı hakkında toplantı gerçekleştirdi. Toplantı sonu amatör takımların beklediği haber verilmezken, kararın hafta içi açıklanacağı öğrenildi. Belirsizlikten yorulduklarını dile getiren amatör kulüp başkanları “Binlerce insan geçimini buradan sağlıyor. Bu belirsizlik bizi bitirdi” diyerek isyan etti.

Belirsizliğin binlerce kişiyi etkilediğini söyleyen Ortaca Belediyespor Kulüp Başkanı İsmail Milat, “Bu belirsizlik 10 bin kişiyi hatta daha fazlasını ilgilendiriyor. Bu kadar insan geçimini amatör liglerden sağlıyor. Artık bu belirsizlik bitsin, ligler tekrardan başlasın istiyoruz. Amatör ligler olarak tek sorunumuz sağlık testleri. Maliyetleri amatör liglere göre çok fazla. Testler federasyon tarafından yapılmalı. Amatör kulüpler olarak bu belirsizlikle hiçbir iş yapamıyoruz. Takımın yüzde 60 il dışında. Çağırıp antrenmanlara başlasak dert başlamasak dert. Ne yapacağımızı şaşırdık. Elimiz kolumuz bağlı. Aldığımız yeni oyuncular var, nasıl devam eder bilemiyoruz” dedi.

“SPORUN MAHALLE ARASINA GİRMİŞ HALİDİR AMATÖR TAKIMLAR”

Belirsizliğin biran önce bitmesini istediğini belirten Ortaköyspor Kulüp Başkanı Hüseyin Uçar, “Amatör ligler sayesinde geçimini sağlayan bir sürü insan var. Bu belirsizlik ekonomiyi derinden etkileyen bir konu. Belirsizlikten ne yapacağımızı şaşırdık. Forma sipariş vermemiz gerekiyor fakat bir açıklama yapılmadığı için hareket edemiyoruz. İnsanları bu kadar bekletmenin bir anlamı yok. Oynanmayacaksa oynanmayacak desinler. Binlerce kişiyi böyle çaresiz bekletmesinler. Bizde ne yapacağımızı bilelim karar göre. Biz amatör liglerin tabi ki başlamasını istiyoruz. Bize yardımcı olmaları gereken tek onu test ücretleri. Amatör liglerin kaldıramayacağı kadar yüklü fiyatlarda testler. Biz destekler ve bağışlarla ayakta kalmaya çalışıyoruz. Unutmasınlar ki sporun mahalle arasına girmiş halidir amatör takımlar” dedi.

“BÜTÜN SUÇ AMATÖRLERİN Mİ?”

Tokun açın halinden anlamadığı vurgulayan Marmaris 1923 Spor Kulübü Başkanı ve Futbol Takımı Antrenörü Görkem Murat Dinç de, “Amatör liglerin ve altyapı liglerinin oynatılmaması birçok insanın evine ekmek götürememesi demektir. Pandemi var, tabi ki önceliğimiz insan sağlığı. Geçimini sadece futbol branşından sağlayan bir Antrenörün veya bir futbolcunun evine ekmek götürememesi ve çocuklarına yetememesi ne kadar zor bir durum.  Biz amatörler şu an bunu yaşıyoruz. Eğer ki şu an ülkemizde olağanüstü bir durum varsa daha riskli olan plajlar, kafeler, sinemalar yasaklansın. Biz de bu duruma saygı gösterelim.  Belirlediğiniz katı kurallar dahilinde amatör ligleri ve altyapı liglerini başlatmalarını rica ediyoruz. Eğer amatör ligler oynanmazsa birçok gencimizin geleceği ve hayalleri yok olacak Bir nesil yok olmaya terk edilecek. Türkiye Futbol Federasyonunun yetkili kişileri tüm önlemleri alarak katı kurallar uygulayarak liglerin başlama kararını alın. Olumsuz bir durum olursa eğer, alacağınız her türlü karara herkes saygı duyacaktır. Bayramda milyonlarca insan tatil beldelerinde iç içe olmuşken bütün suç biz Amatörlerin mi? Sayın devlet büyüklerimizden ve Türkiye Futbol Federasyonundan bu konu hakkında bir an önce açıklık getirmelerini istiyoruz. Tok açın halinden anlamaz derler. Evinizin kirasını ve faturalarını ödeyemediğiniz zaman, çocuğunuz sizden istediği bir şeyi ona alamadığınız zaman ne demek istediğimi çok daha iyi anlayacaksınız” şeklinde konuştu.

“UZATMANIN ANLAMI YOK”

Açıklama yapılmasının ve herkesin yoluna bakmasını istediğini söyleyen Yatağanspor Kulüp Başkanı Mustafa Yenioğlu, “Bu belirsizlik artık biran önce bitsin ve bize açıklama yapılsın. Olmayacaksa olamayacak desinler herkes ona göre yoluna baksın. Elimiz kolumuz bağlı haber bekliyoruz. Antrenman yok. Futbolcu yok. Biz belirsizlikten futbolcu alamadık. Eğer başlayacaksa başlasın bizde oyuncularımızı buraya getirelim. Daha bu futbolcuların testleri var. Uzatmanın bir anlamı yok. Artık açıklasınlar” dedi.

“FUTBOL TEMASLA OYNAN BİR OYUN”

Futbolun hastalık kapma riski yüksek bir spor olduğunu söyleyen Düğerek Güneşspor Kulüp Başkanı Şahin Kırkan, “Mart ayında başlayan pandemi sureciyle beraber her alanda gösterdiği olumsuz etkilerini amatör liglerde de durma noktasına getirmiştir. Gecen sezon 4-5 maç kala liglerin ertelenip iptal olmasıyla bir kaos sureci yaşandı. Düşecek takımların belirsizliği, şampiyonluk şansı olan takımların belirlenmesi surecinde üzülen ve sevinen çok takım oldu.

Bu yeni sezon öncesi amatör liglerin başlama tarihlerinin hala açıklanmaması geçinimini bu sektörden sağlayan birçok sporcu antrenör ve çalışanı endişeye sevk etmiştir. Tabiki herkes olaya kendi penceresinden bakmakta. Kulüplerimizde bu süreçten çok etkilendi. Amatör kulüp olunca genelde birkaç kişinin çabasıyla kulüpler ayakta kalabilmekteydi.  Reklam, yayın geliri, sponsorluk anlaşmaları yok maalesef alt liglerde. Birkaç kilsinin kulübe maddi desteğiydi kulüpleri ayakta tutan. Pandemi sureciyle bu yardımlarda eksildi yada ortadan kalktı. Gerçekten de amatör kulüplerimizde çok zor durumdalar.  Futbol temasla oynan bir oyun. Doğal olarak hastalık kapma riski yüksek bir spor. Prof. Liglerde gerek tesiste sporcuları tutarak gerek testler yaptırarak önlemleri alabilirsiniz ama amatör liglerde bunu yapmak neredeyse imkânsız. Sağlık kurulunun vereceği direktifler dikkate alınmalı. Önce sağlık demeliyiz. Devletimizde zor durumda olan geçimini bu sektörden sağlayan kişilerde destek olmalı” dedi.

Bu haber toplam 937 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.