Benim Bisikletim Benim Şehrim “Muğla”

Benim Bisikletim Benim Şehrim “Muğla”
Hayatın her alanında bisiklete binmenin mümkün olduğunu göstermeyi amaçlayan Bisikletli Kadın İnisiyatifi, “Benim Bisikletim Benim Şehrim” temasıyla...

Hayatın her alanında bisiklete binmenin mümkün olduğunu göstermeyi amaçlayan Bisikletli Kadın İnisiyatifi, “Benim Bisikletim Benim Şehrim” temasıyla düzenlediği etkinlik dizisinin dördüncüsünü 15 Haziran Cumartesi günü Muğla’da gerçekleştirecek.

Gündelik hayatında bisiklet kullanan, bazen işe giderken, bazen çocuğunu okula bırakırken bisiklet süren 7 kadın tarafından kurulan Bisikletli Kadın İnisiyatifi, bisikletli olan ve bisikletli olmak isteyen kadınlar arasında bir dayanışma ortamı yaratmayı amaçlıyor. Türkiye’de gündelik hayatlarında bisiklete binen kadın sayısını arttırmak ve bisiklet dünyasındaki kadınları görünür kılarak daha çok kadına ulaşmak için Facebook Topluluk Liderliği Programından aldığı destekle, Türkiye’nin 7 bölgesinden seçilen şehirlerde “Benim Şehrim Benim Bisikletim” temasıyla etkinlikler düzenliyor.

Geçtiğimiz haftalarda İstanbul, Mersin, Diyarbakır ve Eskişehir’de yapılan etkinliklerde kadınlarla bir araya geldiler ve bisikletli kadınların hikayelerini dinleyerek, nasıl başardıklarını paylaştılar. Düzenledikleri sürüş ve söyleşilerle günlük hayatta kadınların bisiklet kullanmalarının önündeki engelleri kaldırmanın çözüm yollarını arayarak, daha çok kadının bisikletli yaşamla tanışmasını sağladılar.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde Araştırma Görevlisi ve etkinlik organizatörlerinden Doktor Aslı Kaya; “Bisiklet kullanmaya Muğla'da başlamış biri olarak, bisiklet kullanımının Muğla'da çok yaygın olduğunu söyleyebilirim. Muğla'nın doğasının bisiklet kullanımı için çok keyifli olmasının yanı sıra birçok insan bisikleti çevre dostu ulaşım aracı olduğu için tercih ediyor. Özellikle Ula, bisiklet kullanımının en yaygın olduğu ilçelerinden birisi. Bunun yanı sıra Ortaca, Gökova Körfezi, Fethiye ve Dalyan’da çeşitli festivaller ve turlar düzenleniyor. Bisiklet ve hareketliliğin yaygınlaşması için biz de ENVERÇEVKO olarak yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde çalışmalar, projeler yapıyoruz. Now We Move ulusal koordinatörlüğünü, ECF Avrupa Bisikletçiler Federasyonu üyesi olarak EuroVelo Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı Türkiye Ulusal Koordinatörlüğü ve danışmanlığını yürütmekteyiz. Bisikletli Kadın İnisiyatifi ile “Benim Bisikletim Benim Şehrim” etkinliğini Muğla’da gerçekleştirecek olmaktan mutluluk duyuyoruz. Muğla’da bisiklet kullanan ya da kullanmak isteyen kadınlarla 15 Haziran'da buluşarak onların hikâyelerine tanık olmayı, birlikte sürüş yapmayı heyecanla bekliyorum.” dedi.

Bu haber toplam 588 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.