BEP Rekor Kırmaya Devam Ediyor

BEP Rekor Kırmaya Devam Ediyor
Son dönemde artan terör olayları, ülkenin bir bölümünde yükselen öz yönetim sesleri ve sınırlarımızda devam eden savaşlar. Kimse ülkenin bölünmesini...

Son dönemde artan terör olayları, ülkenin bir bölümünde yükselen öz yönetim sesleri ve sınırlarımızda devam eden savaşlar. Kimse ülkenin bölünmesini istemiyor ama bunun üzerine varsayımlar da olmuyor değil. Peki nedir Özerklik?

***

Özerklik, muhtariyet ya da otonomi; merkezi örgüt yapısını, dolayısıyla hiyerarşiyi reddeden, gönüllü katılım üzerine kurulu, gizliliği değil açık olmayı seçen bireylerin bir aradalığıdır. Bir düşünce ve dayanışma birliğidir.

***

Sosyal Medya’ya kimin tarafından yüklendiği şimdilik belli olmayan fakat bir anda paylaşım rekoru kıran bir yazı gündeme tekrar geldi. Paylaşım öyle hızlı yayıldı ki, bir anda sosyal medya da TT oldu. Denizli şivesi ile eleştiri yapıp birçok konuyu ti’ye alan yazı Ege bölgesinde yeni bir yapılanma istenmesini anlatıyor. İşte o paylaşımı yorumsuz bir şekilde sizlerle paylaşıyoruz...

***

- Ben sıkıldım arkideş bu memleketten, yetti gari Egemiz için demokratik özerklik mi neyii, ondan taleb ediyom.

- Memlekette başkan seçiyola, bizim vergileeemizlen puropaganda yapayo, Yozgatlının, Kastamonulunun, Urfalının oylarıylan başımıza geliyo, bizi yönetiyola. Yetti gari ulen!!!!!!!!!!! Hasta etmen adama.

- Ege’mizin gaynaklarına Kasımpaşalıların, Konyalılar, Yozgatlıların elinde mundar ettiler yıllardır. 10 sene önce Gayseri neydi şimdi ne oldu, bi bakın bakem. Bi de bu çomarlara oy vermeyen şehirlere bak: yerinde sayıyo.bak Izmir’e..

- Konya’ya gider bu zihniyet, Yozgat’a gider de, Ege ye gitmiyor arkıdeş, ben özerklik istiyom. Egeyi egeliler yönetsin gari!

- Haritamız belli, (bkz: 2014 CB Seçimleri) komşulaamız Kuzey’de Çanakkale,Güney’de Antalya, Batı’da Yunanistan, Güneydoğu’da Afyon.(Afyon’u devletimize alamayız yoksa senelerce G.Doğu sorunuyla uğraşırı, bissürü masraf olu, hiiiiiiiç gerek yok. Zaten sözde Egeli de olsa Konyalılarla daha iyi anlaşıyor onla)

- Turizm vaa Bodrum,Çeşme bizde,sanayi vaaa, maden ocaklamız va.Tekstilimiz var, Tarımımız va, sebze meyve bizde, dağlarımızdan yağ, bağlarımızdan bal akıpduru.

- Liman kentimiz İzmir, yurtdışıylan ticaretimiz zaten va. Ekonomi Bakanına Bubadağlı yaptıkmıydı iyi olu. Başkente İzmir yaparız. şaraba zaten biz üretiyoz kendimize vergi gomayız gari, o gadar da olsun arkideş..

- Enerji elektirik sıkıntımızda olmaz güneş de var rüzgar da alla şükür.

- Angaralıların Soma’yı çalıştırıp birileri rant etsin, birilere bizim paramızlan seçimde beleşe kömür dağıtsın deye Egeli işçilemize öldürmeye gerek yok. Avrupalı Tekirdağlı arkıdeşlerimizi de gapütülasyon verdik miydi, şarabımızla rakıyı takas eder gül gibi yaşaaaa gideriz ay oğlum ya.

- Nufus 11 milyon, iyi. Resmi dilimiz egece. Güzeeee.

- İnsanımız çalışkan, aydın, hoşgörülü, moderen.

- AB’yi bugün başvuram yarın üyeyiz.

- Purojemizin adı Bağımsız Ege Projesi (BEP)

***

Adı Bağımsız Ege Projesi. Ciddi değil ama ciddiye alınma potansiyeli var. Ege aksanıyla yazılmış bir metin. İlk tanıdığım Egeli adamın o arızalı halinin kişilik özelliği olduğunu düşünsem de sonraları tanıdığım diğer Egeli adamlarda da genel hakim aynı kişilik özelliklerini görünce kesin inanmaya başladım bu erkeklerdeki Egeli olma haline. Burada tabii ki simite gevrek, çekirdeğe çiğdem demek gibi özelliklerden bahsetmiyorum. Daha çok o arıza olma durumunu anlatacağım. Bir kere bu adamlar zeki ve dikkat çekici oluyorlar. Oldukları her ortamda gerek zeki cümleleri gerek ince ve farklı espri anlayışlarıyla kendilerini belli ediyorlar. İlk bıraktığı izlenimse kesinlikle bir alfa erkek olduğu doğrultusunda oluyor bu adamların. Nedir alfa erkek ona bakalım önce isterseniz. Bir grup içindeki en dominant olan ve en lider yetenekli olan erkeğe alfa erkek deniyor psikolojide. Özellikleri ise günümüz sosyal hayatında aşağıdaki gibi oluyor genelde. Alfa erkeği :

1-Dış görünüşü düzgün, temiz, bakımlı, şık olur, düzgün bir beden yapısına sahiptir

2-Bilgili, kültürlü, görgülü, kaliteli olur. Türkçeyi düzgün konuşur

3-Öfke kontrolü yüksektir, tutarlıdır, adaletlidir

4-Korkak olmaz, menfaatçi olmaz, cimri olmaz, itlik çakallık peşinde hiç olmaz

5-Sevmeyi de bilir dibine kadar.

Şimdi son söz olarak da Andre Berthiaume’nın bir sözünü paylaşmak istiyorum, Egeli gibi olmaya çalışan herkese;

“We all wear masks, and the time comes when we cannot remove them without removing some of our own skin.”

“Hepimiz maske giyeriz, ama öyle bir zaman gelir ki onları derimizin bir parçasıyla söküp atmadan çıkaramayız.”

Bu haber toplam 562 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.