BESİAD İHRACAT İÇİN KÖPRÜ OLUYOR

BESİAD İHRACAT İÇİN KÖPRÜ OLUYOR
Bodrum Esnaf Sanayici ve İş Adamları Derneği BESİAD, Bodrum ekonomisi ve iş dünyası için çok özel bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. BESİAD üyelerinin...

Bodrum Esnaf Sanayici ve İş Adamları Derneği BESİAD, Bodrum ekonomisi ve iş dünyası için çok özel bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. BESİAD üyelerinin komşu adalarla olan ticari ilişkilerini geliştirmek ve düzenlemek adına geliştirilen “BESİAD Uluslararası Ticari Köprü projesi” kapsamında Ege İhracatçı Birlikleri ile irtibata geçen BESİAD Yönetimi, 22 Eylül Cuma günü (Bugün) yemekli bir toplantı düzenledi.

Bodrum Esnaf Sanayici ve İş Adamları Derneği BESİAD, Bodrum ekonomisi ve iş dünyasını yakından ilgilendiren bir toplantı düzenledi. Ege ihracatçı Birlikleri ile iş birliği içerisinde, Bodrum Ramada Otel’de düzenlenecek toplantı hakkında bir açıklama yapan Bodrum Esnaf Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı İbrahim Emre Köroğlu; “BESİAD olarak hedeflerimizden biri Bodrum ekonomisini geliştirmektir. Bu ancak pazar genişlemesi ile mümkündür.Buradan yola çıkarak, üyelerimiz ve dış pazarlar arasında gereken girişimleri yaparak, bir köprü olmayı amaçladık. Düzenlediğimiz bu etkinlik, iç pazarda dünya markalarına vermiş olduğumuz hizmeti, yurtdışında da verebilecek kabiliyette olan Bodrum firmalarının sorunlarının tespiti ve çözüm önerilerinin de konuşulacağı bir toplantı olacak. 2018 yılı ilk çeyreğine kadar tamamlamayı planladığımız bu girişimimiz 3 adımdan oluşuyor. İlk aşamada üyelerimize ihracat bilgilendirme toplantısı yapacağız. Üyelerin ticari faaliyetleri ile ilgili gereksinimlerini ve beklentilerini tespit edileceği toplantının ardından ikinci adımımız, BESİAD olarak üyelerimiz ve ihracat yapılacak müşteriler arasında bir köprü oluşturmayı hedefliyoruz. Üçüncü adımda da söz konusu ihracatların üyelerimiz tarafından gerçekleştirilme süreci olacak. “ Dedi.

Türkiye’de 1939 yılından beri ihracatçıların hizmetinde olan Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk de konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı.

"Türkiye'nin 2023 yılı ihracat hedeflerine ulaşması için Ekonomi Bakanlığı tarafından ihracatçılara verilen devlet yardımlarının ihracatçılara ulaşmasına aracılık eden Ege İhracatçı Birlikleri, ihracatçıların devlet yardımlarından daha fazla yararlanması için elinden gelen tüm desteği sürdürmektedir. Ege İhracatçı Birlikleri'nin 2008 yılından beri devlet yardımları bilgilendirme projesi olan "Mikro Eğitim Projesi" kapsamında, Başlangıç Mikro Eğitim, İleri Düzeyde Mikro Eğitim, Makro Eğitim, VIP Eğitim, Ofiste Mikro Eğitim ve Akademik Mikro Eğitim gibi çeşitli formatlarda etkinlikler gerçekleştiriliyor. Bize gelen talepler doğrultusunda ihracat yapmak isteyen herkesi bilgilendirmeye gayret ediyoruz."

Ekonomi Bakanlığı'nca, ihracatçılara verilen devlet desteklerinde hızı arttırmanın yanında, Devlet Fiyat İstikrar Fonu'ndan ihracatçılara sağlanan devlet destekleri için ayrılan kaynağın 1 milyar TL'den 3 milyar TL'ye çıkarıldığını hatırlatan Ünlütürk, "Devlet destek rakamının arttırılması ile yeni destek mekanizmaları devreye alındı.

Eğitim programlarımızda hem nitelik hem nicelik olarak değişen yenilenen devlet yardımları hakkında en güncel bilgileri ihracatçılarımızla paylaşıyoruz." Dedi.

Bu haber toplam 708 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.