"Beslenme ve Sağlık İlişkisi" söyleşisi

"Beslenme ve Sağlık İlişkisi" söyleşisi
Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Dizdar'ın "Beslenme ve Sağlık İlişkisi" konulu söyleşisi büyük ilgi gördü. Armutalan Kültür Merkezi'ndeki etkinliğe yaklaşık 500 kişi katıldı. Yerel Tohum Derneği ve Kent Konseyi'nce Marmaris...

Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Dizdar'ın "Beslenme ve Sağlık İlişkisi" konulu söyleşisi büyük ilgi gördü. Armutalan Kültür Merkezi'ndeki etkinliğe yaklaşık 500 kişi katıldı. Yerel Tohum Derneği ve Kent Konseyi'nce Marmaris Belediyesi'nin desteğiyle düzenlenen söyleşinin öncesinde Yavuz Dizdar "Yemezler" adlı kitabını da imzaladı.

Ulusal Kanser Enstitüsü verilerini izleyenlerle paylaşan Dizdar, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kanser vakalarında artış yaşandığına dikkat çekti. Çocuklarda ise özellikle santral sinir sistemi hastalıkları, depresyon, hiperaktivite, otizm gibi hastalıkların yaygınlaştığını ifade eden onkolog Dizdar, 2050 yılında her iki çocuktan birinin otizmli olacağının öngörüldüğünü söyledi.

Hasta sayısındaki artışın altını çizen Dizdar, 20 yıl öncesine göre ne değişti? sorusunu da "Plastik ambalajlar, daha fazla betonlaşma, daha fazla kimyasal, genetiğiyle oynanmış gıdalar, uzun raf ömürlü ve ambalajlı gıdalar, elektromanyetik ortamlar" şeklinde yanıtladı.

Bu haber toplam 878 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.