BETON FİRMASI MAHKEME KARARIYLA YENİDEN FAALİYETTE

BETON FİRMASI MAHKEME KARARIYLA YENİDEN FAALİYETTE
Muğla’nın Menteşe ilçesinde faaliyet gösteren Kireç Sanayi ile birlikte 10 Aralık 2019’da lisansı iptal edilen ve yaklaşık 20 aydır kapalı olan Ayfa Beton firması, mahkeme kararı ile yeniden faaliyete geçti. Firmanın, kapalı...

Muğla’nın Menteşe ilçesinde faaliyet gösteren Kireç Sanayi ile birlikte 10 Aralık 2019’da lisansı iptal edilen ve yaklaşık 20 aydır kapalı olan Ayfa Beton firması, mahkeme kararı ile yeniden faaliyete geçti. Firmanın, kapalı olduğu dönemde yaşadığı maddi kayıp nedeniyle tazminat davası açmaya hazırlandığı öğrenildi.

SİNEM KORKMAZ

Muğla’nın Menteşe ilçesinde 50 yıldır faaliyet gösteren Kireç Sanayi ile birlikte 10 Aralık 2019 tarihinde lisansı iptal edilerek faaliyeti durdurulan Ayfa Beton firması, sürdürdüğü yargı sürecinden olumlu sonuç aldı. Maden sahasında faaliyet gösteren firmanın imar konusundan muaf olmasına rağmen, imar gerekçesiyle faaliyeti durdurulmuştu.

Lisansı iptal edilen Ayfa Beton yetkililerin sürdürdüğü girişimler sonucu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün bakanlığa “Ayfa Beton Çevre İzin Sürecine Yeniden Başlatılması” ilgili görüş bildirdiği öğrenilmiş ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden gönderilen cevabi görüşte, firmayla ilgili herhangi bir imar sorunu olmadığı, konunun Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nda olduğu bildirilmişti.

Süreç yargıya taşınırken, konunun görüldüğü Muğla 3. İdare Mahkemesi’nce verilen kararda, firmanın haklılığı öngörüldü ve yaklaşık 10 gün boyunca Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden gelmesi beklenen onayın verilmesiyle firma yeniden faaliyete geçti.

Öte yandan; Ayfa Beton yetkililerinin, firmalarının kapalı olduğu dönemde yaşadıkları maddi kayıp nedeniyle tazminat davası açmaya hazırlandıkları öğrenildi. Firmanın kapalı olduğu 20 ay boyunca, kamu zararının bulunduğu ve aylardır vergi ödeyemedikleri de iddia edildi.

Bu haber toplam 425 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.