Beton Zeminden Türkiye Finalleri’ne

Beton Zeminden Türkiye Finalleri’ne
Yatağan’ın  Bozüyük  mahallesi Ayser Kazım Eren Ortaokulu öğrencileri, Hokey Ortaokul Kız Ve Erkekler Türkiye Yarı Finalleri’nde 14 il arasından birinci olarak 8’li Türkiye Finalleri’ne yükseldi.Olimpik Hokey Sahası olmayan...

Yatağan’ın  Bozüyük  mahallesi Ayser Kazım Eren Ortaokulu öğrencileri, Hokey Ortaokul Kız Ve Erkekler Türkiye Yarı Finalleri’nde 14 il arasından birinci olarak 8’li Türkiye Finalleri’ne yükseldi.Olimpik Hokey Sahası olmayan takımın çalışmalarını beton zeminde yaptığı öğrenildi.

Muğla Temsilcisi okul takımı, Mayıs ayında Gaziantep Olimpik Hokey Sahası’nda yapılacak Türkiye Finalleri’nde Türkiye Şampiyonluğu için mücadele edecek. Bozüyük Ortaokul Hokey Takımı okul sporları hokeyde Türkiye’nin en başarılı okulu konumunda.   2014 yılından beri 2 Türkiye Şampiyonluğu, 2 Türkiye 3’üncülüğü, 1 Türkiye 2’nciliği ile okulun beton bahçesinde çalışıp, Olimpik Hokey Sahalarda çalışan rakiplerini yenerek hokeyde adeta bir efsane haline geldi. 10 yılda Muğla genelinde hokeyde 50’den fazla milli sporcu ve 40’tan fazla hokey takımı, 500’den fazla sporcu ve 8 hokey antrenörü bulunmuştu. Muğla’yı ülke genelinde temsil eden bu takımlar zor şartlarda ve kısıtlı imkanlarıyla spora devam ettiler. Okul sporları ve kulüp olarak Muğla’nın hokeyde 10’dan fazla Türkiye Şampiyonluğu, Süper Lig’de 2 , 1’inci Lig’de 1 , 2’nci Lig’de 1, U16 Türkiye Hokey Süper Ligi’nde 1 olmak üzere; liglerde 5 hokey takımı bulunuyor.Bu başarılarda ortaokul sporlarında ve Bozüyük’teki tüm başarılarda beden eğitimi öğretmeni Mahmut İmren, sponsorluk ve sporculara maddi ve manevi destek noktasında Yusuf Işık, lise okul ve lig takımları, milli takımlara sporcu kazandırma noktasında Serkan Şen, ön plana çıkan isimler olarak göze çarpıyor.

Sevil Oluç

Bu haber toplam 794 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.