BİLİM SANAT MERKEZİ ÖĞRENCİLERİ 23 NİSAN SEMPOZYUMUNDA BULUŞTU

BİLİM SANAT MERKEZİ ÖĞRENCİLERİ 23 NİSAN SEMPOZYUMUNDA BULUŞTU
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 101. Yılı etkinlikleri kapsamında Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğünce ‘23 Nisan Çocuk Sempozyumu’ düzenlendi.Muğla İl Milli Eğitim...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 101. Yılı etkinlikleri kapsamında Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğünce ‘23 Nisan Çocuk Sempozyumu’ düzenlendi.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Muğla, Fethiye, Milas ve Bodrum Bilim ve Sanat Merkezleri tarafından hazırlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Sempozyumu çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’ nin yaptığı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ruhunu yaşatmak, çocukların kendi perspektifinden bilgi ve deneyimlerini aktarılabilecekleri paylaşım ve etkileşim ortamı sunmak amacıyla düzenlenen sempozyumda öğrenciler bilimden sanata, edebiyattan spora kadar bir çok alanda bilgi ve birikimlerini hazırladıkları sunumlarla aktardılar.

İl Müdürü Töre, “Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve bugün 101. yaşını kutladığımız meclisimizin ilk meclis başkanı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün geleceğimizin mimarı dediği çocuklarımız, kendi bakış açılarından bilimden edebiyata, spordan aileye, ekonomiden siyasete, oyundan eğitime hayatın her alanından ve deneyimlerini sundular. Geleceğin Aziz Sancar’larını, sanatçılarının sunumlarını büyük bir hayranlık ve keyifle izledim. Türkiye’nin, geleceğimizin, güçlü yarınlarınızın teminatı çocuklarımızla gurur duydum. Bir kez daha tüm çocuklarımın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.” dedi.

Sunumlara Bilim ve Sanat Merkezi müzik bölümü öğrencileri de solo performansları ile eşlik ettiler. Dünya çocuklarına mesajlar sunan sempozyum geniş izleyici kitlesine ulaştı. Pandemi koşullarından dolayı uzaktan gerçekleştirilen sempozyum İl Milli Eğitim Müdürlüğünün youtube kanalından canlı olarak yayınlandı.

Bu haber toplam 335 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.