Bilirkişi tamirci olacak

Bilirkişi tamirci olacak
Muğla Sakar geçidinde 13 Mayıs günü meydana gelen kazada 24 kişi yaşamını yitirirken 10 kişi de yaralanmıştı. 24 kişinin ölümüyle sonuçlanan kaza...

Muğla Sakar geçidinde 13 Mayıs günü meydana gelen kazada 24 kişi yaşamını yitirirken 10 kişi de yaralanmıştı. 24 kişinin ölümüyle sonuçlanan kaza sonrasında savcılık çocukluktan yetişmiş bir tamirci ile bir akademisyenin bilirkişi olarak atanmasına karar verdi.

İzmir’in Buca ilçesinde Anneler Günü kutlaması için geziye çıkanları Armağan Sertbaş yönetimindeki 03 FR 247 plakalı minibüs 13 Mayıs günü Sakar geçidinde kaza yapmış 24 kişi yaşamını yitirirken 10 kişi de yaralanmıştı.

Üç savcının inceleme başlattığı kazanın nedeni olarak 'fren patlaması' denilmesine rağmen, tur minibüsünün diye kaza yaptı belirlenemedi. Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz'un talimatıyla, midibüsteki arızanın belirlenebilmesi için hem akademisyen, hem de çocukluktan yetişmiş tamirciden oluşan bilirkişi heyeti oluşturuldu. Bilirkişi heyetinin, hurdaya dönen midibüs üzerinde inceleme yapıp, tespitlerini rapor haline getirecek.

Kazada Fatma Sevindik, Nesrin Öksüz, Habil Güler, Mükerrem Salcan, Selda Altay, Ayşe Kolcu, Melisa Şele, Feray Akın, Gülüzar Kılıç, Cemile Sönmez, Fermudiye Ay, Leyla Konakçı, Zeynep Öksüz, Ayşe Nur Namlıarkan, Hatice Güllü, Leman Kılıç, Zübeyde Çalık, Armağan Sertbaş, Nazlı Ceylan, Kemal Öksüz, Mübeccel Dedeoğlu, Münire Güler, Sultan Karadağ ve Serpil Kaldırımcı öldü. Yasemin Namlı Arkan, Nazime Çiçek, Duygu Sertbaş, Bircan Kıran, Fatma Ökten, Bahar Sınur, 10 aylık Nehir Sertbaş, Beyzanur Hano, Cahide Güler ve Simge Sinur yaralandı.

MUSTAFA İNCİ

Bu haber toplam 2843 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.