Bir Gelinliğin Olmazsa Olmazı Mutlu Bir Gelin, Âşık Bir Damat

Bir Gelinliğin Olmazsa Olmazı Mutlu Bir Gelin, Âşık Bir Damat
Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte düğün sezonu açıldı. Düğün sezonunun açılmasıyla gelinlik mağazaları yoğun çalışma dönemine girdi. 2019-2020...

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte düğün sezonu açıldı. Düğün sezonunun açılmasıyla gelinlik mağazaları yoğun çalışma dönemine girdi. 2019-2020 gelinlik modelleri hakkında bilgi veren Menteşe’nin tanınmış gelinlik mağazalarından LadyRose Gelinlik Abiye Mağaza Müdüresi Sevgi Özdemir ile yaptığımız röportajın devamı şu şekilde;

Sizi tanıyabilir miyiz?

Adım Sevgi Özdemir. İşimi severek yapan, yirmi yıla yakın giyim sektöründe çalışan biriyim. İşimle ilgili bir eğitim maalesef almadım. Ama yıların tecrübesiyle işimi layığıyla yapmak istiyorum. Dört yıldır bu mağazadayım ve son üç senedir sorumlusu olarak devam ediyorum. Biz İzmir firmasıyız. İşletme sahibimiz İzmirli. İzmir’de Çankaya Mimar Kemalettin’de abiye üreticisi. Gelinlik firmasıyla da ortak olan bir firma. LadyRose bizim kendi markamız. Stilistti, üretimi, konsepti her şeyi kendimize ait. İşletme sahibimiz de orada. Menteşe’de de perakende mağazamız var. Zincir bir mağaza değiliz. Başka bir şubemizde yok.

Gelinlikleri siz mi dikiyorsunuz?

Hayır. Çalıştığımız on bir tane gelinlik firması var. Bu gelinlik firmalarının bir tanesiyle de yüzde elli ortağız. Kendi konseptimizde de bir atölye var ama on bir tane gelinlik markasıyla çalışıyoruz.

Bir gelinliğin olmazsa olmazı nedir?

Bir gelinliğin olmazsa olmazı mutlu bir gelin, âşık bir damat, mutlu bir çift. Çünkü mutlu olan bir gelin, hayallerindeki kıyafeti giydiğinde işte o zaman bir gelinlik oluyor.

2019-2020 gelinlik modelleri neler?

Gelinlik şöyle bir sektör; çıkan akımlar, moda akımları iki veya üç senede anca değişiyor. Geçen yılın Temmuz ayından itibaren gündeme gelen Helen gelinlikler daha uçuş uçuş gelinlikler 2019’da da varlığını sürdürüyor. 2020’ye kadar çok iyi devam eder bu. Ama onun dışında tam tersi katlama etekler, üç boyutlu danteller, taşların daha çok sarkaç halinde vücuda yansıması, işlemenin dışında vücutta zincir şeklinde akması omuzlardan inmesi bunlar daha 2019-2020’yi yansıtan bir moda akımı. 2019’da daha çok Helen tarzı daha uçuş uçuş daha soft gelinler, daha sade gelinler gündemde.

Diğer gelinlik modelleri hakkında bilgi verir misiniz?

Şöyle söyleyeyim, dört kalem diye bahsedebilirim. Helen grubu gelinlik tarzları var daha soft gelinlikler. Prenses tarzı var daha hacimli etekler, daha gösterişli etekler ve A kesim hiçbir zaman tahtını bırakmayan model. Birde 2018 ve 2020’ye kadar süren çalışmalardan elde ettiğimiz balo tipi A kesimdaha prenses dediğimiz biraz daha hacimli, ne çok abartılı ne de çok sakin etekli olan gelinlik grupları var. Bunlar kişinin isteklerine göre de ayarlanıyor.

En çok hangi gelinlik modellerinde talep oluyor?

Şuana kadar birçok gelinlik hazırladık. Hangisi çok desem dördü de derim. Çünkü artık sosyal medyayla birlikte gelinlerin fikirleri de çok farklı. Bu sene en çok şu modeli sattık diyemem. Hepsi başa baş gidiyor. Kabarık model istemeyen gelin çok deniliyor ama tam tersi üst üste sırf prenses tarzı da hazırlayabiliyoruz. Çok sade istiyorum diyen bir gelini çok abartı taşlarla çıkarttığımız bile oluyor. Gelinliktehissiyat çok önemli. Hayal kurarsınız ama bedeniniz taşır. Bu çok önemli. Hayal kurarsınız ama bedeniniz taşıdığı zaman hissedersiniz. O yüzden gelinlik, önce hayal sonra deneyerek oluşan bir şey.

Gelinlik alan biri neye dikkat etmeli?

Hayaline düğün salonuna düğünün tarzına dikkat etmeli özel dikimde de özellikle çalışacağı mağaza çok önemli. Her koşulda kendini güvende hissetmeli. Kendi fiziğine uygun, taşıyabileceği ve doğru yönlendirileceği bir gelinlik firması bulmalı. Gelinliği güzel taşımak için manken olmaya gerek yok yeter ki doğru gelinliği bulsun. 42 beden ve üzeri muhteşem görünen gelinler biliyorum. Zayıflıkla güzellik doğru orantılı değil bence.

Gelinlik satmak dışında gelinin başka ihtiyaçlarıyla da ilgileniyor musunuz?

Tabiki, bütünsel hizmet veriyoruz. Yaptığımız iş adına konuşuyorum, mağazamız adına. Makyajına bile karışıyorum.  Aksesuar olmazsa olmaz. Gelinlere hep şunu söylüyorum, gelinlik sizin aksesuarınızdır. Sizi rezil edecekte vezir edecekte saçınız ve makyajınızdır. İnsanlar size komple bakarak sizi beğenirler. Kendinden daha güzel bir gelinlik giyip taşıyamamış bir gelin, gelinliği güzel bir gelinmiş diye anılmaz. Bütünsel olarak bakılır geline. Gelinliğin teslimat süresinde en son teslim edeceğimiz gün bizim sadece işimiz gelinin duvağı, tacı ve çiçeği. Bir çiçeğe bile saatlerce uğraştığımı biliyorum. En büyük özellik aksesuar. Doğru aksesuar alınmadığı zaman gelinlikte bütünsel görsele hizmet edemezsiniz. Bununla doğru orantılı olarak saç, makyaj konusuna değiniyoruz. Kişiye göre analiz yapıyoruz ona göre yaklaşıyoruz diyebilirim.

Özel sipariş alıyor musunuz?

Aklınıza ne gelirse yapıyoruz. Biz de yok diye bir şey yok. Çalıştığımız firmalarla birlikte fikir alışverişi yapıyoruz. Fuarlara gidiyoruz. Bunun yanı sıra çalıştığımız firmalar yurt dışına da hizmet veriyorlar. İşimiz gereği modayı takip ediyoruz. Diğer illere de gelinlik yapıp göndermişliğimiz var. Kişinin kendi fiziğine yönelik düzenlemeler yapıyoruz. İstek ve arzuya gelecek olursak, sosyal medyadan olsun, dergilerden olsun nereden olursa olsun beğenilen gelinlik modelleri, kişinin kendi fiziğine yönelik düzenlemelerle istediği gelinlik modelini yapıyoruz. Tek provada teslim ediyoruz. Fiyatsal olarak da düzenlemeler yapabiliyoruz. Çalıştığımız firmalarla çok samimiyiz. Kendi atölyemiz gibi çalışıp gelinlerimizin beğendiği her modeli onlara sunabiliyoruz.

Neval ÇOLAK

Bu haber toplam 2221 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.