Elvan Göçer

Elvan Göçer

BİR VARMIŞ, BİR YOKMUŞ...

BİR VARMIŞ, BİR YOKMUŞ...

Hepimiz bir zamanlar çocuktuk, büyüklerimiz bizlere  “Bir varmış bir yokmuş” diye başlayan masallar anlatırdı.

Cennet vatanımız yerel seçimleri atlattı ve siyasi aktörler bana ninelerimizi ve dedelerimizi hatırlattı. Bazıları başarı naraları atarken bazıları başarısızlıklarını hâlâ kabullenemedi Muğla’da.

Eeee bundan sonrası baya bir ironik halde seyredecek gibi Muğla’mızda.... Geçen süre zarfında pekala daha başarılı olunabilirdi, başarısızda olunur seçim bu nihayetinde, kazanmakta var kaybetmekte. Mühim olan kabullenmek veya kabul edebilmek.

Kalıcı öğrenmenin en iyi yollarından biri; yaptıklarımızın ve yaşadıklarımızın kazandırdığı tecrübedir. Geçmişin deneyleri, gözlemleri; geleceğe ışık tutar, yol gösterir. İşin garibi; tecrübenin ağır ve acıklı olanı, daha fazla öğretici olur. Aklımızla, ruhumuzla, bedenimizle derinden hissettiğimiz şeyler; kayıtlara geçer ve kalıcı bilgi haline gelir. Atalarımız, böyle durumlar için; "Bir musibet, bin nasihatten evladır" demişler. Başımıza gelen kazalardan ve belalardan ders alıp; benzer durumlara hazırlıklı olmamızı önermişler. Peki siyasette rol alıyorsak bu musibetlerden ne kadar ders aldık? Muğla’mız hak edildiği gibi yönetilecek mi ki?  Bekleyip tecrübe edeceğiz.

Lider denildiğinde, genellikle insanları yöneten, onların başına geçerek, onları bir yerden başka bir yere götüren insan anlaşılır. Hâlbuki liderlik bunu kapsamakla birlikte, bundan daha geniş bir kavramdır. Liderlik, insanları yönetmek kadar, onlara ilham verme, onları motive etme işidir. Bir araya gelen topluluğu başarıya ulaştırmak için çabalayan kişidir lider kişi.

Gelelim yine Cennet Muğla'mıza ne bir lider var, ne de bir birleştiricilik söz konusu. Gönül elçisi olalım dersin OLMAZ derler, başarı için yollara revan olalım dersin İSTEMEZÜK derler, Sen Memleket dersin onlar Biz Hallederiz (!) Diyerek Cennet Muğla'mızın gönül erlerini kahrederler…

Sosyal ve kültürel farklılıklarımızı, siyasal ve ideolojik ayrılıklarımızı bir kenara bırakıp; büyük ve güçlü bir zincirin halkaları gibi birleşip bütünleşme vaktimiz çoktan geldi gari. Memleketimize vurulan her darbe, birlikteliğimizi ve yekvücut olma direncimizi artırıyor bunu bilin...

Zalimlerin zulmü karşısında sus-pus olmayı içine sindiremeyenler, Muğla'mızı herkes için huzurlu ve güvenli bir ortam haline getirmek isteyenler; yeni oyun kurucuya el uzatıp, saf tutuyor.

Son olarak böbürlenme Padişahım Senden Büyük ALLAH Var diyelim. Bir Varmış Bir YOKMUŞ ...

Bu yazı toplam 2191 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Elvan Göçer Arşivi
SON YAZILAR