Bir Yerde Takım Yok, Saha Var-Bir Yerde Takım Var, Saha Tarla

Bir Yerde Takım Yok, Saha Var-Bir Yerde Takım Var, Saha Tarla
Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı iki ayrı mahallenin futbol sahaları, gerek mahalleliler, gerekse de sporseverler arasında yeni bir tartışmayı gündeme...

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı iki ayrı mahallenin futbol sahaları, gerek mahalleliler, gerekse de sporseverler arasında yeni bir tartışmayı gündeme getirdi. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nce, Ula’nın Karaböğürtlen Mahallesi’ne futbol takımı olmamasına rağmen, 1.6 milyon TL’lik futbol sahası yapılmış olması, gözleri 1. Amatör Küme Ligi’nde temsilcisi bulunan ve bakımsızlık içindeki Yeşilyurt Mahallesi’ndeki sahaya çevirdi. Yeşilyurtlular sahalarının bakıma alınmasını istiyor.

SİNEM KARAKAYA

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı iki ayrı mahallenin futbol sahaları, gerek mahalleliler, gerekse de sporseverler arasında yeni bir tartışmayı gündeme getirdi. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nce, Ula’nın Karaböğürtlen Mahallesi’ne futbol takımı olmamasına rağmen, 1.6 milyon TL’lik futbol sahası yapılmış olması, gözleri 1. Amatör Küme Ligi’nde temsilcisi bulunan ve bakımsızlık içindeki Yeşilyurt Mahallesi’ndeki sahaya çevirdi.

Bir Yerde Takım Yok, Saha Var-Bir Yerde Takım Var, Saha Tarla

Yeşilyurtlular, 1. Amatör Küme Ligi’nde mücadele eden Özpisispor’un maçlarını, adeta tarla görüntüsünü andıran bakımsızlık içindeki sahada oynuyor olmasından dert yanarak, sahalarının bakıma alınmasını istiyor.

Özpisispor kulüp yönetiminin 2 yıldır Büyükşehir Belediyesine müracaat etmesine, rağmen saha çalışmasının yapılmadığı öğrenilirken, 2018 yılında Ula’nın Karaböğürtlen Mahallesi’nde futbol takımı olmamasına rağmen 1.6 milyon TL’lik saha yapılması, kulüp yönetimini isyan ettirdi.

Özpisispor kulüp yöneticileri, takımlarının kullandığı sahanın zemininin elverişli olmadığını, soyunma odalarının yetersiz ve bakımsız olduğunu belirtirlerken, Karaböğürtlen Mahallesi’ndeki sahada hangi takımların maç yapacağını da merak ettiklerini dile getirdiler.

Saha konusunda uygulanan çifte standarda tepki gösteren Özpisispor kulüp yönetimi; “Karaböğürtlen Mahallesi’nde futbol takımı olmamasına rağmen 1.6 milyon TL’lik çim saha yapıldı ve sadece gayri federe turnuva maçları yapılıyor. Fakat Yeşilyurt Mahallemizde 1. Amatör Ligi’nde mücadele eden takımımız olmasına rağmen, sahamızın ihtiyaçları karşılanmıyor. Karaböğürtlen’de amatör takım yok saha var, biz de takım var ama sahamız elverişli değil. Bu nasıl iştir anlamış değiliz. 2 yıldır büyükşehir belediyesine bu konuyla ilgili başvurularımız var. ‘Yapacağız’ diyerek bizleri hep oyaladılar. Saha hala düzeltilecek. Sahanın zemini elverişli değil. Adeta tarla gibi. Bu ortamda gençlere nasıl yaptırmayı özendirelim? Soyunma kabinimiz mültecilerin sığınma yeri gibi. Işıklandırma yok, akşam çalışma ya da maç yapamıyoruz. Bu çifte standart niye? Merkez mahalle olmamıza rağmen bizimle ilgilenmiyorlar. Düzenlenen turnuvalarda Düğerek, Yerkesik, Ula veya Ortaköy’deki sahalar kullanılıyor. Kendi mahallemizin takımı neden başka yerde maç yapsın ki. Buradaki sahanın düzelmesi buradaki esnafa da olumlu yansır. Mahallemizde ‘Kalk Gidelim’ dizisi çekiliyor. Dizi de Yeşilyurt sahası adı altında başka yerde çekim yapıyorlar. Dizi ekibi bile sahanın durumundan ve görüntüsünden memnun değil ki bizim mahalle diye başka mahalledeki sahayı dizide gösteriyorlar. Biz sadece sahamıza bakım istiyoruz fazlasını değil” diyerek taleplerini dile getirdiler.

Bu haber toplam 2196 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.