Birikimleri yangın ile kül oldu

Birikimleri yangın ile kül oldu
Muğla'nın Menteşe ilçesinde, geçtiğimiz günlerde elektrik kontağından çıkan yangında tek katlı taş ev küle döndü. Ev sahibi Süleyman Bedir, “Yaptığım...

Muğla'nın Menteşe ilçesinde, geçtiğimiz günlerde elektrik kontağından çıkan yangında tek katlı taş ev küle döndü. Ev sahibi Süleyman Bedir, “Yaptığım birikimlerin hepsi yangınla birlikte kül oldu” dedi.

Aykut Kurt

Menteşe'nin kırsal Yemişendere Mahallesi’nde geçtiğimiz günlerde elektrik kontağından çıktığı belirlenen yangında taş ev küle döndü.  Ev sahibi 60 yaşındaki Süleyman-Cemile Bedir çifti, akrabalarına yemeğe gittikleri sırada yangının çıktığını söylerken, yangın haberi ile yıkıldıklarını söylediler.

“ÇOK MAĞDURUZ”

Yangın sırasında evde olmadıklarını söyleyen Süleyman Bedir, “Dayımın oğlu bizi yemeğe çağırmıştı, yangın sırasında oradaydık. Akşam saat 11 buçuk gibi komşular beni aradılar ve ‘senin ev yanıyor’ dediler. Haberi alır almaz eve gittim. Gittiğimde evim alev alev yanıyordu.  Hiçbir şey yapamadık. Evimizin yanışını izledik. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyorlardı ancak 1 saat içinde evimiz gözümüzün önünde küle döndü. Evden hiçbir eşya alamadık. Bu yaşıma kadar yaptığım birikimlerin hepsi yangınla birlikte kül oldu” dedi.

“EVİ YAPTIRACAK İMKANIMIZ YOK”

Yanan evlerini yaptıracak durumları olmadığını dile getiren Cemile Bedir ise, “Yetkililerden tek isteğim bize yardım etmeleri. Şu an da evimizin yanında bulunan boş bir alana tahtadan bir baraka gibi bir şey yaptık. Orada yaşıyoruz. Önümüz kış. Şu an bu şekilde devam edebiliyoruz fakat kış geldiğinde burada yaşamamız mümkün değil. Bize lütfen yardım etsinler. Burada hastalanmak istemiyoruz. Evimizin en azından yaşanılır bir hale gelmesi için bize yardım eli uzatsınlar” dedi.

Bu haber toplam 2680 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.