“Birlikte Üretim” Projesi Tanıtıldı

“Birlikte Üretim” Projesi Tanıtıldı
Seydikemer’de 81 ilde 81 köy/mahallede bitkisel ve hayvansal üreticileri tek işletme altında toplayacak “Birlikte Üretim” Projesinin tanıtımı gerçekleşti.Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tarımsal üretimde verimliliğin...

Seydikemer’de 81 ilde 81 köy/mahallede bitkisel ve hayvansal üreticileri tek işletme altında toplayacak “Birlikte Üretim” Projesinin tanıtımı gerçekleşti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tarımsal üretimde verimliliğin artırılması ve gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla; 2018 yılı itibariyle 81 ilde 81 köy/mahallede bitkisel ve hayvansal üreticileri tek işletme altında toplayacak “Birlikte Üretim” Projesini başlattı. Seydikemer’in Çamurköy mahallesinde uygulanması düşünülen projenin tanıtımı Seydikemer Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Teknik Ekibi, üretici birliklerine, ziraat odalarına, paydaşlar olan üreticilere yapıldı.

Projenin tanıtımı ve sunumunu Seydikemer İlçe Müdürü Engin Maraşlı yaptı. Tanıtımda üreticilere, “Çiftçilerimizin nasıl bir araya gelip tek bir işletme gibi hayvansal ve bitkisel üretim yapacakları, girdilerin nasıl ortak temin edileceği, çıktıların ise nasıl birlikte pazarlanacağı” anlatıldı.

Seydikemer İlçe Müdürü Engin Maraşlı, “Bir köyden en az otuz kişi veya köydeki işletmelerin % 75’i bir araya gelip “Birlikte Üretim” projesini gerçekleştirmeye başladıklarında; Sabit tesisler ile makine, alet ve ekipmanların % 70’i hibe olarak karşılanacak olup, danışmanlık hizmetleri verilmesinde, arazi toplulaştırılması ve mera ıslahında öncelik tanınacaktır. Bitkisel üretim konulu projelerde ise bahçe tesisi proje alanında 500 bin TL’ye kadar destek sağlanacaktır. Ayrıca; Mazot, gübre, tohum, fidan, fide vb. desteklerde ilave % 30 destek ( TL/da) verilecek olup, TARSİM sigorta poliçelerinde % 25 indirim uygulanacaktır. “Birlikte Üretim” projesi kapsamında tanınan tüm bu imkanlar çiftçilerimiz tarafından çok olumlu ve faydalı bir proje olarak değerlendirilmiştir” diye konuştu.

Bu haber toplam 695 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.