Bisiklet Cumhuriyetine “Bisiklet Tamir İstasyonu” Kuruldu

Bisiklet Cumhuriyetine “Bisiklet Tamir İstasyonu” Kuruldu
Sinem KARAKAYA- Bisiklet cumhuriyeti olarak bilinen Muğla’nın Ula İlçesi’nde, bisikletlerin tamiri için Ula Belediyesi tarafından “Bisiklet Tamir İstasyonu”...

Sinem KARAKAYA- Bisiklet cumhuriyeti olarak bilinen Muğla’nın Ula İlçesi’nde, bisikletlerin tamiri için Ula Belediyesi tarafından “Bisiklet Tamir İstasyonu” kuruldu. 2 noktada konuşlanan bisiklet tamir istasyonu, vatandaşlar tarafından olumlu karşılandı.

Bisiklet Cumhuriyeti olarak bilinen Muğla’nın Ula İlçesi’nde 7’den 70’e herkes bisiklet biniyor. Memurların bile bisikletle işe gittiği Ula’da, sokaklara bisiklet tamir istasyonu yerleştirilmesi vatandaşların yüzünü güldürdü.

Ula Belediyesi, sokaklara bisiklet tamir istasyonu kurarak vatandaşlara kolaylık sağladı. Ula Kaymakamlığı ve Ula Belediye Binası’nın önünde konuşlanan bisiklet tamir istasyonu şimdilik 2 tane. Ula Belediyesi’nden aldığımız bilgilere göre tamir istasyonu, diğer mahallelere de konarak sayısı artacak.

Bisiklet Cumhuriyetine “Bisiklet Tamir İstasyonu” Kuruldu

Bisiklet Cumhuriyeti Ula’da her evde en az bir bisiklet olduğunu ve vatandaşlara kolaylık sağlamak için bisiklet tamir istasyonu kurduklarını dile getiren Ula Belediye Başkanı İsmail Akkaya; “Bisiklet başkenti Ula’da 7’den 70’e herkes bisiklet biner. Coğrafi konumu düz bir arazidedir. Lastiği patlayan veya bisikletle ilgili herhangi bir sorun olanlar için iki ayrı yere bisiklet tamir istasyonu koyduk. İçerisinde bisiklete dair her türlü bakım onarımı mevcut. Vatandaşlardan çok olumlu geri dönüşler aldık. Çok maliyetli bir şey olmadığı için vatandaşlardan da olumlu dönüş alınca daha fazla yere koymayı düşünüyoruz. Ula’da olması gereken bir uygulama. Diğer Belediyelere de örnek olur umarım. Burada dede de bisiklet biner torunu da bisiklet biner. Bisikletle yan yana geze geze giderler. Ula’nın 5 Bin’e yakın nüfusu var en az 4 Bin’e yakın kişi bisiklet biner.” Dedi.

Bu haber toplam 1622 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.