‘Bisiklet Şehri’nde’Bisiklet Kiralama İstasyonu Yok

‘Bisiklet Şehri’nde’Bisiklet Kiralama İstasyonu Yok
Sinem Karakaya-Muğla Büyükşehir Belediyesi Muğla’yı ‘Bisiklet Şehri’ ilan ederek yeni yol projesinde bisiklet yolu yapmıştı. Muğla’nın Merkez...

Sinem Karakaya-Muğla Büyükşehir Belediyesi Muğla’yı ‘Bisiklet Şehri’ ilan ederek yeni yol projesinde bisiklet yolu yapmıştı. Muğla’nın Merkez ilçesi Menteşe’de bisiklet yolu var, vatandaşların bisikletlerini park etmeleri için bisiklet parkı var fakat bisikleti olmayan vatandaşlar için bisiklet kiralayacak istasyon yok.

Geçtiğimiz yıllarda Sınırsızlık Meydanı’nda bisiklet kiralayacak istasyonlar vardı. Ama o istasyonun kaldırılması vatandaşların tepkisine yol açtı. Bisiklet binmek isteyen vatandaşlar; “Büyükşehir Belediyesi o kadar bisiklet yolu yaptı ama bisikleti olmayan vatandaşları hiç düşünmedi. Bisiklet yolu var, bisiklet parkı var ama bisiklet kiralayacak istasyon yok. Trafik sorunu olmayan şehirde trafik yarattılar, o kadar bisiklet yolu yaptılar bıraksınlar da bisiklet binelim.” diyerek tepki gösterdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden aldığımız açıklamada ise ; “Yeni yapılan kentsel tasarım projesi kapsamında ilçemizde bulunan 4 istasyonumuzu çalışmalar nedeniyle kullanılamıyordu. Bu istasyonlarımızın atıl durumda olmaması için kullanılabilecek ilçelerimize yönlendirdik. Bunlardan iki tanesi Bodrum’a diğer ikisi de Ortaca ’da kuruldu. Menteşe ilçemizde devam eden 2. Etap kentsel tasarım projemizin bitmesiyle birlikte daha teknolojik bisiklet istasyonlarımız şehrimizin değişik noktalarında yerini alacak. Bunun çalışmalarını da sürdürüyoruz. Şunu da belirtmeliyiz ki yaptığımız her yeni kentsel tasarım projemizde bisiklet yollarını hesap ederek çalışmalarımızı yapıyoruz. Muğla’mızın bisiklet şehri olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” Denildi.

Bu haber toplam 1295 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.