Bisiklet sporunun altyapısı Ula’da oluşturuluyor

Bisiklet sporunun altyapısı Ula’da oluşturuluyor
Ula’da bisiklet sporunun altyapısına yönelik proje hayata geçiriliyor. İlk etapta Ula Belediyesi Bisiklet Takımı, Ula Bisiklet Takımı ve Ula Bisiklet...

Ula’da bisiklet sporunun altyapısına yönelik proje hayata geçiriliyor. İlk etapta Ula Belediyesi Bisiklet Takımı, Ula Bisiklet Takımı ve Ula Bisiklet Evi hizmete geçirilecek.

Haber Merkezi

Muğla’nın bisiklet kullanımıyla ünlü ilçesi Ula’da bisiklet sporunun altyapısına yönelik proje hayata geçiriliyor. İlk etapta Ula Belediyesi Bisiklet Takımı, Ula Bisiklet Takımı ve Ula Bisiklet Evi hizmete geçirilecek.

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü ve Ula Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Serkan Paçalı ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Muğla Temsilcisi İlker Cömert, Ula’da gerçekleştirilecek bisiklet projesine yönelik Ula Belediye Başkanı İsmail Akkaya’yı ziyaret etti. Ula Belediye Bisiklet Takımı, Ula Bisiklet Evi yapımının yanısıra Ula’da yapılması planlanan Ula Lakecup MTB yarışı planlaması için görüş alışverişinde bulunuldu.

Ziyarette Ula Belediyesi’nin logosunda Bisiklet bulunan tek belediye olduğunu hatırlatan Türkiye Bisiklet Federasyonu Muğla İl Temsilcisi İlker Cömert, “Ula ilçemizi tüm dünya zaten bisiklet kullanımı nedeni ile tanıyor. Ula’da bisiklet 7’den 70’e bir yaşam tarzı. Batı medeniyetinin en gelişmiş kentlerinde bisiklet kullanılıyor. Bisiklet modernliğin ve çevreye duyulan saygının da bir göstergesi. Ula’da çok uzun süredir bisiklet kullanılıyor. ‘Bisiklet kent’ olarak bilinen Ula ne yazık ki bu özelliğinden kaynaklanan avantajlara sahip değil. Bu projeyle Ula’yı bisikletin önemli merkezlerinden biri haline getirmek istiyoruz. Ula ilçesi sahil bandında Sakin Kent Akyaka ile merkez yerleşkesinde ise sahip olduğu tarihi ve coğrafik değerleriyle kültür ve spor turizmi açısından büyük bir potansiyelin sahibi. Bu Projeyi belediye başkanımıza sunduk, Sayın Başkan her konuda destekleyeceğini ifade etti. İlk aşamada Ula Bisiklet Evi’ni faaliyete geçireceğiz. Burada bisiklet sporcularımıza hizmet vermenin yanı sıra, tüm Türkiye’den Bisiklet tutkunlarını ağırlamak istiyoruz. Bisiklet kullanımının bu kadar yaygın olduğu Ula’da örnek bir bisiklet takımını hayata geçireceğiz. Pandemi sürecinin sonrasında ise Ula Göleti startlı ulusal ölçekli MTS Dağ Bisikleti Yarışını gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi.

Ula Belediye Başkanı İsmail Akkaya’nın sporun her türlüsüne büyük önem ve destek verdiğini söyleyen Ula Gençlik ve Spor İlçe Müdürü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Serkan Paçalı, “İnşallah başkanımızın desteği ile kısa süre içerisinde Ula İlçemizi Bisiklet Sporu ile Alternatif Spor Turizminin yapıldığı bir cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Ula Belediye Başkanı İsmail Akkaya ise, “Ula Bisiklet şehri olarak tanınıyor. Ula’da her evde 2 hatta 3 bisiklet var ve günlük hayatta bisiklet yaşamın her alanında kullanılıyor. Bisiklet kenti olmanın içini doldurmak istiyoruz. Bu bağlamda ilk planda Bisiklet Kulübümüzü kurup 10 adet bisiklet alacağız. 5 adet bisiklette sponsorlardan gelecek. Bisiklet Evimizi de hayata geçirmek istiyoruz. Virüs sonrası önemli yarışlara da ev sahipliği yapmak arzusundayız” dedi.

Bu haber toplam 659 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.