“Bisiklet sürdürülebilir ulaşımın sembolüdür”

“Bisiklet sürdürülebilir ulaşımın sembolüdür”
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, daha temiz bir dünya için bisikletin önemine dikkat çekmek amacıyla 3 Haziran’ı Dünya Bisiklet Günü olarak ilan etti....

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, daha temiz bir dünya için bisikletin önemine dikkat çekmek amacıyla 3 Haziran’ı Dünya Bisiklet Günü olarak ilan etti. Bisikletin önemine dikkat çeken Türkiye Bisiklet Federasyonu Muğla Temsilcisi İlker Cömert, “Bisiklet sürdürülebilir ulaşımın bir sembolüdür” dedi.

Spor Servisi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, dünyada iki yüzyıldır kullanılmakta olan uzun ömürlü oluşu ve çok yönlü kullanılabilmesiyle benzersiz kabul edilen aynı zamanda basit, uygun fiyatlı, güvenilir, temiz, çevreye uygun, sürdürülebilir ve sağlıklı bir ulaşım aracı olan bisikletin önemine dikkat çekmek amacıyla 3 Haziran’ı Dünya Bisiklet Günü ilan etti. Dünya Bisiklet Günü’nü kutlayan Türkiye Bisiklet Federasyonu Muğla Temsilcisi İlker Cömert, bisikletin önemine dikkat çekmek isterken, bisiklet kullanımının arttırılmasını da teşvik ettiklerini söyledi.

“Bisiklet sürdürülebilir ulaşımın sembolüdür”

Birleşmiş Milletlerin bu kararıyla sürdürülebilir kalkınmayı, hem çocuklar hem de gençler için beden eğitimi de dahil olmak üzere eğitimi güçlendirme aracı olarak bisiklet kullanımının önemine dikkat çeken Türkiye Bisiklet Federasyonu Muğla Temsilcisi İlker Cömert, “Kullanımı sağlıklı, hastalıkları önleyici, hoşgörü ve karşılıklı anlayış ile saygı sağlayan, toplumsal kapsamayı ve barış kültürünü destekleyen bisikletin önemine dikkat çekmek isterken, bisiklet kullanımının artırılmasını teşvik ediyoruz. BM ayrıca fiziksel ve ruhsal sağlığın güçlendirilmesi, refah ve toplumda bisiklete binme kültürünün gelişmesini destekleyecek ulusal ve yerel düzeylerde bisikletli etkinliklerin düzenlenmesini de memnunlukla karşılıyor. Bisiklet aynı zamanda basit, uygun fiyatlı, güvenilir, temiz, çevreye uygun bir sürdürülebilir ulaşım aracı. Bisiklet bir kalkınma aracı olarak hizmet verebilir, eğitim, sağlık hizmetleri ve spora erişimi sağlar. Bisiklet ve bisikleti kullanan arasındaki sinerji yaratıcılığı, toplumsal etkileşimi güçlendirir, bisikletli yerel çevresinde neler olduğunun anında farkına varır. Bisiklet sürdürülebilir ulaşımın bir sembolüdür, sürdürülebilir tüketim ve üretim adına olumlu bir mesaj verir ve iklim üzerinde olumlu bir etkisi vardır” dedi.

“BİSİKLETE ÖZEL ÖNEM VERMEYE DAVET EDİYORUZ”

Bisikletin tüm bu özelliklerinin yanı sıra alternatif turizminde önemli unsurlarından biri olduğunu söyleyen Türkiye Bisiklet Federasyonu Muğla Temsilcisi İlker Cömert, “Bu bağlamda özellikle yerel yönetimlerimiz başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızı 3 Haziran’ı Dünya Bisiklet Günü dolayısı ile bisiklete özel önem vermeye, bisikleti uluslararası, bölgesel, ulusal ve yerel kalkınma politika ve programlarına dahil etmeye yol güvenliğini iyileştirmeye, yaya ve bisikletlilerin güvenliğini sağlayacak önlemler alınması da dahil olmak üzere yol güvenliğini ulaşım altyapılarının planlama ve tasarlanması aşamalarına entegre etmeye davet ediyoruz” dedi.

Bu haber toplam 4406 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.