Bisiklet Turunda ‘Umut Gündüz’ farkındalığı

Bisiklet Turunda ‘Umut Gündüz’ farkındalığı
Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun bu yılki organizasyon programları arasında bisiklet kazalarına dikkat çekmek de vardı. Turun billboardların da, “Bisiklet Bir Araçtır” “Trafikte Bisiklete Dikkat Et” sloganına yer verilirken,...

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun bu yılki organizasyon programları arasında bisiklet kazalarına dikkat çekmek de vardı. Turun billboardların da, “Bisiklet Bir Araçtır” “Trafikte Bisiklete Dikkat Et” sloganına yer verilirken, etaplarda alkolü bir sürücünün çarparak öldürdüğü bisiklet sporcusu Umut Gündüz için protesto pankartları yer aldı.

Haber Merkezi

Geçtiğimiz yıl Ankara'da, antrenman bitimi evine dönerken aşırı süratli ve alkollü bir sürücü tarafından yaşamına mal olan 19 yaşında bisiklet sporcusu Umut Gündüz, yolun sağ şeridinde ve eksiksiz teçhizatı sebebiyle polis raporlarına göre kusursuz bulunmuştu.

Şoförün plakasını düşürdüğü için yakalanıp, üzerinden 6 ay geçmesine rağmen serbestçe dolaşmasına ise her kesimden tepkiler geldi.

UMUT’A SES VE ADALET ARIYORLAR

Umut'un acılı ailesi adalet arayışı ve toplumsal farkındalık oluşturmak için tüm sosyal medya organlarında #umutasesol hastagı olan hesaplar açtılar.

Birçok gazeteci, siyasetçi, sanatçı, sporcu, yazar ve duyarlı insanlar bu kampanyaya destek olarak Umut'a ses oldular. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı uzun bisiklet yolu projesinin ilk etabına Umut Gündüz adını verdi.

Umut’un ailesi, 56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’na da katıldı ve pankartlar açarak, “Umut'un en büyük hâyali, yaşasaydı böyle büyük bir organizasyonda bisiklet sürmekti. Ama alkollü, süratli ve dikkatsiz bir sürücü O'nu 19 yaşında hayattan kopardı” açıklaması yaptı.

Aile yarın turun Kuşadası’ndaki finalinde, #UmutaSesOl #bisikletliyaşamiçinadalet pankartı açarak farkındalık yaratmaya devam edecek.

Bu haber toplam 325 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.