BİTEZ’DE GÜN BATIMINDA PİYANO ŞÖLENİ

BİTEZ’DE GÜN BATIMINDA PİYANO ŞÖLENİ
18. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, Sırp piyanist Zoran Imsirovic’in Zefirya Kültür Merkezinde verdiği konserle devam etti.Festivalin destekçileri arasında yer alan Bitez Aktur A.Ş. işbirliği ile düzenlenen konserde...

18. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, Sırp piyanist Zoran Imsirovic’in Zefirya Kültür Merkezinde verdiği konserle devam etti.

Festivalin destekçileri arasında yer alan Bitez Aktur A.Ş. işbirliği ile düzenlenen konserde Sırp piyanist Zoran Imsirovic, J.S. Bach, F. Liszt ve I. Albeniz’in eserlerini seslendirdi. Bodrumlu klasik müzikseverleri bir araya getiren konser büyük beğeniyle karşılandı. Konser öncesinde Festivalin Sanat Danışmanı Gülsin Onay’la bir araya gelen Imsirovic, piyanistimizle fotoğraf çektirdi. Bodrum’u çok beğendiğini ve festivalin bir parçası olmaktan büyük onur duyduğunu söyleyen Sırp Piyanist, daha sonra sahnede yerini aldı.

Sırp piyanist Zoran Imsirovic, Bitez’in muhteşem gün batımı manzarasının eşliğinde, izleyicisini barok müziğin ustası Bach’tan, senfonik şiirin virtüözü Liszt’e ve oradan da romantik dönemin İspanyol temsilcisi Albeniz’in eserlerinden oluşan bir yolculuğa çıkardı. Zefirya Kültür Merkezinde sahneye, Johann Sebastian Bach’ın, “Toccata in D Major BWV912” başlıklı eseriyle çıkan Imsirovic, ardından Franz Liszt’in beş eserine yer verdi. İlk olarak, Sposalizio “Anne du Pelerinage II” başlıklı eseri seslendiren Zoran Imsirovic, ardından “La lugubre gondola I & II”; “Invocation “Harmonies poetiques et religieuses”; “Valse oubilee no. 1” ve “Consolation no. 3” isimli yapıtlarla programın ilk yarısını sonlandırdı.

Gecenin ikinci yarısına İspanyol besteci Isaac Albeniz ile başlayan Sırp piyanist, bestecinin “Iberia Book I” adlı yapıtından üç bölüm seslendirdi. Sanatçının, bu eserden seslendirdiği bölümler, “Evocation”; “El Puerto” ve “Fête – Dieu à Séville” isimlerini taşıyordu. Programın sonunda izleyicinin yoğun alkışları üzerine sahneden ayrılamayan Sırp Piyanist Imsiroviç, 3 kere bis yaptıktan sonra geceyi sonlandırdı.

Bu haber toplam 461 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.