Bitmeyen altyapı çalışmasına tepki dinmiyor: “Çalışma bitmedi ama biz bittik”

Bitmeyen altyapı çalışmasına tepki dinmiyor:  “Çalışma bitmedi ama biz bittik”
Muğla’nın Menteşe ilçesi Hasan Ercan Caddesinde yapılan altyapı çalışmalarının halen bitmemesi, cadde esnafının canını sıktı. Pandemi sürecinde...

Muğla’nın Menteşe ilçesi Hasan Ercan Caddesinde yapılan altyapı çalışmalarının halen bitmemesi, cadde esnafının canını sıktı. Pandemi sürecinde dükkanları kapalı olan ve iş yapamayan esnaflar yaz ayının gelmesiyle işlerinin düzeleceğini düşünürken, şimdide bir türlü bitmeyen yol çalışmasına takıldı. Yol çalışmasının bir türlü bitmemesi ve yolun trafiğin açılmamasına esnaf tepki gösterdi.

Sinem Korkmaz

Muğla’nın Menteşe ilçesi Hasan Ercan Caddesinde yapılan altyapı çalışmalarının bitmemesi, cadde esnafını mağdur etti. Coronavirüs salgını dolayısıyla uzun zamandır iş yapamayan esnaf normalleşme süreci ve yaz ayının gelmesiyle beraber işlerinin düzeleceğini planlarken, alt yapı çalışmasına takıldı.

Geçtiğimiz aylarda yol çalışmalarına “Pandemi sürecinde işsiz kaldık, işlerimiz açıldı derken şimdi yapılacak iş mi bu?” diyerek isyan eden esnaf, şimdi de “yaz bitti, biz iş yapamadık” dedi.

Tekrar bir sokağa çıkma yasağı geldiği takdirde işletmelerinin daha kötü etkileneceğini söyleyen cadde esnafı, “işletmeler açıldı diye sevindik oda kursağımızda kaldı. Bizim en çok iş yapmamız gerek zamanda yol çalışması yapıldı. Caddeye insan giremez oldu. Dükkanlarımız bomboş kaldı. Alt yapı çalışması bitti diyoruz, asfaltlar döküldü. Bir bakıyoruz bitmemiş. Araç trafiği hala kapalı, insan yok. Biz artık tükendik. Bu süreçte diğer esnaflar yine bir kazanım sağladılar fakat biz onların yarısı kadar kazanç elde edemedik. Yeniden bir sokağa çıkma durumu gündeme gelir, işletmeler kapanırsa bizim halimiz yaman. Kenarda kuruş paramız yok. İkinci dalga gerçekten bu sefer bizi vurmuş olacak. Borçlar zaten birikti. Ne yapacağız bilmiyoruz. Caddeye bakıyoruz çalışma bitmiş gibi. Anlamıyoruz hala neden yol açılmadı, bu kadar sürede bu çalışma bitmedi. Çalışma bitmedi ama biz bittik” dedi.

Bu haber toplam 955 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.