Hasan Telli

Hasan Telli

Bitmeyen Seri Kafamı Kurcalayan Sorunlar

Bitmeyen Seri Kafamı Kurcalayan Sorunlar

Bir türlü bitmeyen seri oldu kafamı kurcalayan sorular. Şu sıralar soru sormadan duramıyorum. Kafamda kalacağına belki bir cevap veren bulunur diyerek paylaşmaya devam ediyorum. En çok da gördüğümüz ama tepki vermeyip kabullenip kanıksadığımız soruları sormaya özen gösteriyorum. Bugünde gidiş hattı bozmadan devam edelim belki bu sorulara bir cevap veren çıkar.

***

Soru1- Muğla’da turizmi 12 aya yayama gelen turist sayısını artırma ve bununla birlikte turizm sektörüne kaynak yaratma derdinde olan yöneticilerimiz, sürekli yeni projeler yaratıp gündemi sıcak tutmak istiyorlar. Bir organizasyon düşünün 5 ila altı gün sürecek. Bu organizasyon için Muğla’ya bin 500 civarında dışarıdan gelecek insanlar var. Turizmin ölü olduğu dönemde 9 bin yatak satmak küçümsenecek bir organizasyon değil sanırım. Bu organizasyonda Muğla’ya gelecek sıcak para girişi 2,5 – 3 milyon lira. Bu parayı Muğla ekonomisine kazandıracak organizasyonun temsilcilerinden biri tüm hazırlıkları tamamladıktan sonra organizasyonla ilgili il müdürünü ziyaret etmek ister. Bilin bakalım ne olur. İl müdürü gelen ziyaretçiyle moralim bozuk canım sıkkın kendisiyle görüşemem diyerek özel kalemi vasıtasıyla geri çevirir. Muğla Ekonomisine katkı koyacak bir organizasyonun temsilcisini dinleyecek 1 dakikası bile olmayan bu il müdürünü anlamakta zorlanıyorum. Asıl işi bu organizasyonları yapmak yada yapanlara destek vermek olan il müdürü sanırım henüz yeterince görevini anlayabilmiş değil.

Soru2- İngiltere Ankara Büyükelçisi Richard Moore şu sıralar Muğla’yı mesken tutu. Muğla’nın neredeyse tüm turizm merkezlerini dolaşan İngiltere Ankara Büyükelçisi Richard Moore “Türkiye güvenli, Muğla güvenli” açıklamaları yaparak İngiliz turistleri Muğla’ya davet ediyor. İngiliz Büyükelçinin bu tavrı bana pek samimi gelmiyor. Zira dünya üzerinde oynanan tüm oyunların oyun kurucusu olan İngiltere bizim önümüze boş yere saman koymaz. Kesinlikle bu bölgenin etinden, sütünden faydalanacak bir çıkarı vardır diye düşünüyorum. Benim gibi düşünen bir başka köşe yazarı Kemal Önekli o da bu ziyaretlerden rahatsız olmuş. Kemal Önekli; “Ege 2019 un siyasi kümelenmesi olacak. Yani küresel güç bu bölgeye yüklenecek. Çünkü en çabuk blok yaratacağınız toplumsal kimya bu bölgemizde mevcut. Muğla artık siyasi laboratuar olacak. İngiliz büyükelçisi bizce boşuna gezmiyor. 2 yıl içinde bir çok büyükelçi sık sık ziyaretçimiz olacak. Muğla başkanlık modelinin aktif blok oy çalışmasının gece g0ndüz çalışılan yeri olacak. Muğla modeli oluşturacaklarına eminim.” Düğün değil bayram değil İngiliz Büyükelçi bizi neden öpmeye geldi?

Soru3- 15 Temmuz darbe girişiminde Marmaris’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik suikast girişimi davasının ikinci duruşması 24 Nisan’da Muğla Ticaret ve Sanayi Odası salonunda yapılacak. Pazartesi itibariyle Muğla 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından bakılan davada tanıklar dinlenecek. Tanıkların ifadeleri sonrasında davanın şekillenmeye başlaması muhtemel. 15 temmuz gecesi Marmaris’te yaşananların ilk tanıkları mahkeme heyetine yaşananları anlatacak. 15 Temmuz gece orada olanların verecekleri ifadeler merakla beklenirken o gece darbeci askerlerle bir arada hareket edenlerin kimler olduğu konusunda da karanlıkta kalan ayrıntıların çıkmasını bekliyorum. Merak ettiğim ise Darbe gecesi Aksaz Deniz Üst Komutanlığında yaşananlar. O gece Aksaz Deniz Üst Komutanlığına hangi siviller giriş yaptı kimlerle görüştü.

Arkası gelmeyen sorular ardı sıra gelmeye devam edecek.

Bu yazı toplam 1280 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Telli Arşivi
SON YAZILAR