Zübeyda Fellahoğlu

Zübeyda Fellahoğlu

BİZDEN NE İSTİYORSUNUZ

BİZDEN NE İSTİYORSUNUZ

 AB üyeliği dışında konuların konuşulduğu Varna Zirvesi Türk tarafının bölgesel konularda kendini anlatma fırsatı bulduğu, bazı alanlarda diyalogun geliştirilebileceğinin anlaşılması dışında, ciddi kararların çıkmadığı, somut adımların atılmadığı bir zirve olmuştur.

AB Konseyi dönem başkanlığını Bulgaristan Başbakanı Boykov Borissov’un yaptığı toplantıda, gelecek dönemde bizi ilgilendiren en önemli konu Doğu Akdenizdeki gelişmeler oldu.

Bu bölgede Güney Kıbrıs Rum Hükümetinin enerji arama çalışmaları ile başlayan gerginlik gündemdeki yerini, sıcaklığını halen korumakta.

Zaman zaman enerji şirketlerini koruyan deniz üssü gemiler birbirlerine taciz de bulunuyordu.

Varna Zirvesinde de toplantının önemli başlıklarından biri olan Doğu Akdeniz’deki gelişmeler sorunlar AB ülke başkanları tarafından Türkiye’nin Güney Kıbrıs ve Yunanistanla ilişkilerini geliştirmesi gerektiğini vurguluyor.

-Peki AB ülkeleri başkanları Rum tarafı, Kuzey Kıbrıs tarafı basınını hiç mi takip etmez.

-Adamlar Türk mozaik-mermerlerine bile tahammül gösteremezken, bu diyalog nasıl sağlanır?

Ayrıca Güney Kıbrıs hükümeti Kıbrıs müzakerelerine hiçbir şekilde olumlu katkı sağlayacak adımlar atmamıştır.

AB ülkeleri başkanları mülteciler konusunda Türkiye’ye müteşekkiriz diyor. Türkiye’nin aldığı kararlar sayesinde AB ülkelerine gidemeyen, savaştan kaçan Suriyeli mülteciler Türkiye toprakları içinde sığınmacı durumundalar. Türk milleti ekmeğini, aşını paylaşıyor. Türk milletinin misafirperverliği sayesinde burada iş buluyor, aş buluyor. 3.5-4 milyon Suriyeli vatandaşlarımız arasında.

AB ülkelerinden hangisi bunu kaldırabilir. Yunanistan’da bir adada tutulan mültecilerin durumları daha yeni gündeme geldi. Sefalet içindeler.

***      ***      ***

Ayrıca Varna Zirvesinde gündeme damgasını vuran diğer önemli konu Türkiye’nin terörle yaptığı mücadele.

Bu konuda AB terörle mücadele koordinatörü Gillerde Kerchove, daha geçtiğimiz Kasım’da FETÖ’yü terör örgütü değildir açıklaması yapmıştı.

Nasıl yani derler adama.

Türkiye Büyük Millet Meclisini bombalayacak, 200’ün üzerinde şehit, 2 bin üzerinde yaralı olacak, sen buna terör örgütü demiyeceksin.

AB ülkelerinden birinde olsa buna benzer bir saldırı sizin tutumunuz nasıl olur diye sorarım?

Mülteciler konusunda Türkiye’ye teşekkür ediyorlar. Elbette bunu yapmak durumundasınız.

Türk milleti ekmeğini, aşını, işini paylaşıyor. Bunları AB vatandaşlarına da iyi anlatmalısınız.

Bu yazı toplam 916 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Zübeyda Fellahoğlu Arşivi
SON YAZILAR