Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu kuruldu

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu kuruldu
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Belediyesi’nin destekleri ile kurulan Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun 27 Mart 2018 tarihinde oynanacak olan ilk oyununun basın toplantısına katıldı.Bodrum Belediyesi, Bodrum Kent...

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Belediyesi’nin destekleri ile kurulan Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun 27 Mart 2018 tarihinde oynanacak olan ilk oyununun basın toplantısına katıldı.

Bodrum Belediyesi, Bodrum Kent Konseyi Kültür-Sanat Meclisi, devlet ve şehir tiyatrosu sanatçıları destekleriyle kurulan Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun "Seferi Ramazan Bey'in Nafile Dünya'sı" isimli ilk oyunu 27 Mart 2018 tarihinde Herodot Kültür Merkezi’nde oynanacak.

Gerçekleştirilen basın toplantısına Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu Müdürü Rezzan Şebin, Genel Sanat Yönetmeni Hüseyin Akşen ile birlikte Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları ve sanatçılar katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Hüseyin Akşen “Bodrum'un sanat severleri  ve Bodrum'un aydınlık yüzlü insanları ve değerli basın mensupları. Bugün Bodrum'da sanat adına tarih yazılıyor ve bugün sanatçılar olarak biz çok mutluyuz, gururluyuz. Çünkü Bodrum'da artık Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu kurumsal kimliği ile faaliyet gösteriyor. 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde ilk oyununu sanatsever Bodrum halkına sunacak. Biz çok heyecanlıyız ve aylardır çalışıyoruz bunun için. Çok kısa sürede bir tiyatronun kurulması, kadrosunun faaliyete geçmesi, oyunun seçilmesi, provalar başlaması ve oyunu sergileniyor olması, gerçekten ancak sanatçının hayal edip yapabileceği bir şey. Bu çok zor ama çok heyecanlı, çok gurur verici bir şey. Bunun için bu tarihi yazarken sevgili Belediye Başkanımıza tüm sanatseverler, tüm oyuncularımız adına şükranlarımızı sunuyoruz. Gerçek, Türkiye’nin bu koşullar altında, içinde bulunduğu koşulda sanata evet demesi ve bir şehir tiyatrosu kurmak, büyük bir olay  ve bu olayı başardı bence, Bodrum'un sanat tarihine altın harflerle yazılacak sevgili Başkanımız Mehmet Kocadon. Bunları söylerken bir şeyi unutmamak gerekiyor, şehir tiyatrosu kuruyorsanız Darülbedayi'yi, Türk Tiyatrosu'na altın harflerle ismini yazdırmış o değerli ustayı, Muhsin Ertuğrul'u unutmamak gerekiyor. Biz zaten bu bilinçle, bu disiplinle ondan aldığımız sanat terbiyesi ile yolumuza devam edeceğiz. Bir başka şehirde, yani olmazsa olmazı Muhsin Ertuğrul öyle taşlarla döşedi ki  ve tiyatro hala ayakta. Başka olmazsa olmazımız tabii ki Mustafa Kemal Atatürk. Biz sanatta Muhsin Ertuğrul'un yolunu izleyeceğiz ama laik Türkiye Cumhuriyetimizde de Ulu Önderimizin yolundan gideceğiz. Bodrum halkına hayırlı olsun diyorum." dedi.

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun Bodrum’a yapılmış büyük bir hizmet olduğunu belirten oyuncu Tarık Papuççuoğlu “Evet gerçekten müjdeler olsun. Resmen ilan edilmese de bir büyükşehir olmuş durumda. Bence bütün kurumlarıyla yönetimiyle, trafiği ile sağlığı ile ulaşımı ile eğlence sektörü ile alışveriş merkezi ile aklınıza gelen her ihtiyacı karşılayan bir büyükşehir olmuş durumda. Bunun sadece resmi tecili yapılmamış. Çünkü bu tecili yapacaklara buradan oy verilmiyor. Bugüne kadar hepimiz yani benim yaşımda olanlar çok belediye başkanı gördü. Bunlardan mesela Osman Kibar vardır İzmir Belediye Başkanı, daha sonra yine Ahmet Piriştina. Bunlar destan yazmış başkanlardır. İstanbul için Ankara için de keza başkanlar vardır. Bir de tabii öbür başkanlar var. Bodrum’un da bir başkanı var. Bodrum’un başkanı Atatürk’ün deyimi ile biraz siyasete girecek belki ama aslında benim siyasetle hiç de alakam yoktur. Sadece gerçekleri birazcık bilmeyenlere bilebildiğim duyabildiğim kadarıyla bunları söylüyorum. Büyük Önder'in söylediği gibi bütün kaleleri fethedilmiş, tersanelerine girilmiş, gelirlerine hafif dokunulmuş, maddi olarak bir eli yağda bir eli balda olmayan bir belediyenin başkanı olarak büyük bir cesaretle, büyük bir özgüven ve öngörü ile Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu kurulmasını kabul etti. Bu deminde söylediğim gibi bir eli yağda bir eli balda olan, hiçbir maddi sıkıntısı olmayan diğer belediye başkanlarının göstermediği bir yürektir. Her şeyden önce ileriye bakan bir görüştür. Dolayısı ile Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu ile ilgili bilgilerin hepsini sağ olsun Hüseyin Akşen hocamız verdi. Onun için ben de işin o yönü değil belediye yönünü, birazcık ondan bahsetmek istiyorum. Sevgili Mehmet Kocadon beyefendiye hakikaten Bodrumlu bir vatandaş olarak önce şükranlarımı sunuyorum. Bodrum’a yapılmış çok büyük hizmettir bu. Şu anda tabii ki kapalı kutu gibi gözüküyor ama yıllarca biz bu işi hem amatör hem profesyonel olarak yapmış kişiler, neyin nereye gideceğini önceden görürüz. Bunu lafla, sözle anlatmak mümkün değildir. Yaparız, izlenir, görülür kabul edilir ve baş tacı yapılır. Bugüne kadar hep böyle geldi, bundan sonra da böyle gidecek. Bu yürekliliğinden ötürü ve bize gösterdiği inanılmaz destekten ötürü sevgili başkanımıza ve sizlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Koordinatörü Mehmet Kocair de “Bodrum adına hayırlı olsun diyorum. Bodrum’un kültür, sanat yolunda çok büyük bir adımı atmış bulunuyoruz. Başkanımıza ve tüm destek veren dostlarımıza teşekkürler, her şey çok güzel olacak.” dedi.

Bu haber toplam 798 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.