Bodrum Güç Birliği Derneği: “Yarımadamızın her bölgesinde kronikleşen onlarca problem var”

Bodrum Güç Birliği Derneği: “Yarımadamızın her bölgesinde kronikleşen onlarca problem var”
Bodrum Güç Birliği Derneği Başkanı Serdar Kayhan, Bodrum Yarımadasının kanayan yarısı olan ve yıllardır bitmeyen altyapı-üstyapı çalışmalarından dolayı Bodrum’da yaşayan vatandaşların, turistlerin, turizmcilerin ve...

Bodrum Güç Birliği Derneği Başkanı Serdar Kayhan, Bodrum Yarımadasının kanayan yarısı olan ve yıllardır bitmeyen altyapı-üstyapı çalışmalarından dolayı Bodrum’da yaşayan vatandaşların, turistlerin, turizmcilerin ve esnafın mağduriyetlerini göz önüne alarak, yarımadanın bu kronikleşmiş sorunlarının çözümleri için yetkilileri göreve davet etti.

Bodrum Güç Birliği Derneği Başkanı Serdar Kayhan, Bodrum’un, artık yerel yönetimlerin plansız programsız yönetim hatalarının çilekeş yaşamını hak etmediğini dile getirdi. Bodrum Güç Birliği Derneği, “Yarımadamızın her bölgesinde yıllardır kronikleşen ve bir türlü çözülemeyen onlarca problem var. Her seçim zamanı başkan adayı bu sorunları çözmeyi vaat ederek, başkanlık koltuğuna oturuyor. Ancak seçim bittikten sonra bu vaatler unutuluyor ve sorunlar büyümeye devam ediyor. Seçilen başkanların ‘Muğla Büyükşehir Belediyesi başka partiden bize o sebeple destek olmuyorlar’ gibi bir söylemde bulunma hakları da yok. Çünkü yıllardır hem Muğla Büyükşehir Belediyesi hem de Bodrum Belediyesi aynı parti tarafından yönetiliyor. Ancak sorunlar hala çözüm bekliyor” ifadelerini kullandı.

“HALKIN YAŞAMINI DA OLUMSUZ YÖNDE ETKİLİYOR”

Bodrum Yarımadası genelinde Büyükşehir Belediyesi tarafından alt yapı ve su şebekesi kazıları, Aydem tarafından elektrik alt yapısı, Telekom tarafından telefon ve internet alt yapı çalışmaları plansız ve koordinesiz bir şekilde tüm yavaşlığı ile devam ettiğini belirten Başkan Serdar Kayhan, “Tüm bu çalışmalar bir de başlangıcı ve bitişi bir takvime bağlı olmaksızın yapılınca, yarımadanın genelinde bir karmaşaya sebep olmaya başladığı gibi halkın yaşamını da olumsuz yönde etkiliyor. Üstüne üstlük hiçbir emniyet tedbiri alınmadan devam eden bu çalışmalar, vatandaşlarımızın can ve mal kaybına bile sebep olmaya başladı” dedi.

“SOKAKTAKİ İNSANLAR ARTIK İSYAN EDİYOR”

Bodrum’da, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen yıl başlatılan ve “Bodrum'a 322 milyon liralık altyapı yatırımı” başlıklı haberlerle basında yer alan Akyarlar-Turgutreis -Gümüşlük hattını içine alan 165kilometre’lik kanalizasyon çalışması ise çözüm değil adeta çözümsüzlük olarak kaldığını ifade eden Kayhan, “Vatandaş ve sokaktaki insanlar artık isyan ediyor. Halk sosyal medya hesaplarından yaptığı ‘Bodrum Kos Adasına yakın olduğu için Bodrum’u Yunan olarak mı görüyorsunuz? Biz bu zulmü hak etmedik’ paylaşımları ile Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’e gönderme yapıyorlar. Ancak dikkate alınıyorlar mı? Bu soru işareti. Yapılan çalışmalarda sonucunda caddeler, sokaklar çukur içinde, toz içinde. Oluşan çukurlar günü kurtarmaya yönelik yama ile geçiştirilmeye çalışılıyor, ama onlar da çöküyor. Asfalt dökülecek yerlere beton döküyorlar, bu betonlar belirli bir süre sonra araçların lastiklerini adeta bıçak gibi keserek, patlatıyor. Pandemi döneminde birçok esnaf hayatlarına devam edebilmek için paket servisine geçti. Ancak ailelerini geçindirebilmek için paket servisinde çalışan motosikletli kuryelerimiz, hiçbir güvenlik önlemi olmayan çukurlara veya köstebek yuvası gibi olan yollar da yaralanmalı ve maddi hasarlı kazalar yapıyorlar. Bunlar sadece kronikleşerek, bir türlü çözülemeyen sorunların neden olduğu sebeplerden sadece bir kaçıdır” dedi.

“BODRUM HALKI YILLARCA DOĞAL GAZ HATTI KAZILARINA MI MARUZ KALACAK”

Dernek Başkanı Serdar Kayhan “Saydığımız bütün kronikleşen sorunların üstüne geçtiğimiz günlerde Bodrum Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Aras, yarımadamıza doğal gaz geleceğinin müjdesini verdi. Evet, eğer gerçekleşirse güzel bir proje. Ancak vatandaşlarımız tarafından, ‘Yarımadamız genelinde bu projeyle ilgili yapılan bir fizibilite çalışması var mıdır? Yıllarca çözülemeyen alt yapı ve su şebekesi kazıları bitmemişken, bir de Bodrum halkı yıllarca doğal gaz hattı kazılarına mı maruz kalacak?’ gibi sorular şimdiden sorulmaya başlandı bile. Her seçim sonucunda koltuğa oturan siyasilerimiz Bodrum için ‘Dünyanın turizm kenti’ tarzı söylemlerde bulunuyor. Dünyanın turizm kentinde 2021 yılında tablo bu olmamalı. Bu tablo cennet Bodrum’a yakışmıyor” ifadelerini kullandı.

“BAŞKA BİR BODRUM YOK”

Tüm yetkililere ve siyasilere çağrıda bulunan Bodrum Güçbirliği Derneği son olarak açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bodrum’u siyaset üstü bir yönetim anlayışıyla yönetiniz. Bodrum ülkemizin turizm, tarih ve kültür mirasıdır. Hiçbir ayrım yapmadan, siyasi parti gözetmeden, kurum ve kuruşlar ile birlikte el ele vererek, Bodrum Yarımadamızı vatandaşlarımızın, turistlerin ve ülkemizin tüm fertlerinin huzur içinde yaşayacağı, tatillerini ve ticaretlerini yapabileceği bir kent haline gelmesi için çalışmaya davet ediyoruz. Çünkü hepimizin ortak paydası Bodrum ve Bodrumumuz için çalışıyoruz. Dernek olarak kurumlara naçizane teklifimiz, lütfen koordineli çalışalım. Ne zamanımızı ne de paramızı çöpe atmayalım. Bu şehir hepimizin ve hepimiz de bu şehirde yaşıyoruz. Çünkü başka bir Bodrum yok.”

Bu haber toplam 362 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.