Bodrum Kanuni Sultan Süleyman Anadolu Lisesi’nden “Geleceğe Nefes”

Bodrum Kanuni Sultan Süleyman Anadolu Lisesi’nden “Geleceğe Nefes”
GÖZDE YAĞCI-  Bodrum Kanuni Sultan Süleyman Anadolu Lisesi’nden fidan dikimi. Fidan dikme kampanyası Tarım ve Orman Bakanlığının başlattığı Geleceğe...

GÖZDE YAĞCI-  Bodrum Kanuni Sultan Süleyman Anadolu Lisesi’nden fidan dikimi. Fidan dikme kampanyası Tarım ve Orman Bakanlığının başlattığı Geleceğe Nefes projesi ile 81 ilde 11 Kasım 2019’da saat 11.11’de başladı. 2023 noktada 3 saat içinde tam 11 milyon fidan dikilmesinin planlandığı etkinlik Muğla ve Bodrum’da da gerçekleştirildi. Bodrum’un Mumcular Bayır Mahallesi’nde yangılar sonucu binlerce ağacın yok olduğu bölge yeniden yeşillenmesi için 20 bin fidan dikimi yapıldı.

Bodrum Kanuni Sultan Süleyman Anadolu Lisesi’nden “Geleceğe Nefes”

Bodrum Kanuni Sultan Süleyman Anadolu Lisesi Müdürü İlyas Yılmaz , Müdür Yardımcısı Zeynep Günay, öğretmenler ve öğrencileri ile birlikte “Geleceğe Nefes” olmak için fidan dikimi yaptılar.

Uzun süreli yangınlar sonucu binlerce ağacın yok olduğu Bayır Mahallesi’nde öğrencileri ile birlikte dikim yapan Zeynep Günay; “ Ülkemizin dört bir yanında yaşanan yangınlar sonucu yok olan ağaçlarımız var. Bunun büyük bir kaybını da Bodrum yaşadı. Biz geleceğimizi, nefesimizi kaybetmemek adına bugün öğrencilerimizle fidan dikimine geldik. Her insanın katılması gereken bir etkinlik gerçekten. Sıradan bir proje değil. Biz en büyük servetimiz olan nefesimizi tekrardan kazanmak için kollarımızı sıvadık. Dilerim ülkemizde tekrardan böyle üzücü yangınlar ve büyük kayıplar meydana gelmez.” dedi.

Bu haber toplam 1953 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.