BODRUM LEZZETLERİ BİLİMSEL ÇALIŞMALARIN KONUSU OLDU

BODRUM LEZZETLERİ BİLİMSEL ÇALIŞMALARIN KONUSU OLDU
Bodrum Ticaret Odası’na ziyaret eden Başkent Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakan Turgut ve Yüksek Lisans Öğrencisi Hakan Özler, Bodrum’un görünenden daha köklü ve zengin bir yemek kültürü...

Bodrum Ticaret Odası’na ziyaret eden Başkent Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakan Turgut ve Yüksek Lisans Öğrencisi Hakan Özler, Bodrum’un görünenden daha köklü ve zengin bir yemek kültürü olduğuna işaret ederek bunu ortaya koyacak bir çalışma içerisinde olduklarını belirtti.

Başkent Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakan Turgut ve Yüksek Lisans Öğrencisi Hakan Özler Bodrum Yarımadası’nda yürütmekte oldukları Gastronomi Envanteri hakkında bilgi vermek üzere BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon’u ziyaret etti.

Prof. Dr. Hakan Turgut, Bodrum’un görünenden daha köklü ve zengin bir yemek kültürü olduğuna işaret ederek bunu ortaya koyacak bir çalışma içerisinde olduklarını belirtti. Bodrum Ticaret Odası’na envanter çalışmalarına sağladığı katkı için teşekkür eden Prof. Turgut BODTO Başkanına bir teşekkür plaketi takdim etti.

BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon ise Başkent Üniversitesi akademisyenlerinin de duyarlılığı ile Lokum Pilavı, Çökertme Kebabı ve Gemici Peksimeti için de coğrafi işaret başvurusu yapacaklarını açıkladı. “Bodrum’u Bodrum yapan özgün değerlerimizi korumak, tescillemek ve gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlayacak çalışmalar yapmak bizim görevlerimiz arasında.” diyen Başkan Kocadon gastronominin turizmi besleyen çok önemli bir alan olduğuna dikkat çekti. BODTO Başkanı, “Bir yerin tercih edilebilirliğinde yemek kültürünün büyük etkisi var. Bu anlamda Bodrum hem çok iyi işletmelere sahip hem de birbirinden lezzetli yemekler yapan Bodrum yöresindeki otları çok iyi tanıyan bir halkı var.” derken coğrafi işaretlerin hem tanınırlık hem de özgün değerleri koruma için gerekli olduğunu söyledi.

Bu haber toplam 600 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.