Bodrum Tanıtma Vakfı 2020 Turizm Sezonu İçin Kolları Sıvadı

Bodrum Tanıtma Vakfı 2020 Turizm Sezonu İçin Kolları Sıvadı
Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV) Yönetim Kurulu, 2020 turizm sezonunun daha da canlı geçmesi için kolları sıvadı. Trafo Bodrum Kafe’de gerçekleştirilen...

Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV) Yönetim Kurulu, 2020 turizm sezonunun daha da canlı geçmesi için kolları sıvadı. Trafo Bodrum Kafe’de gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında yeni dönem hedefleri ve Bodrum tanıtımında uygulanacak strateji planları masaya yatırıldı.

Bodrum Tanıtma Vakfı-BOTAV üyeleri, Bodrum Belediyesi ve BOTAV Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aras başkanlığında Trafo Kafe’de bir araya geldi. BOTAV Genel Koordinatörü Serkan Ceylan’ın vakfın çalışmaları, Bodrum’un tanıtım stratejisi ve hedefleri ile ilgili bir sunum yaptığı toplantıda, Bodrum’da iki aya sıkışıp kalan turizm sezonunun uzatılması ve çeşitlendirilmesine yönelik atılacak adımların ilk işaretleri verildi.

BOTAV Genel Koordinatörü Serkan Ceylan Bodrum’un ‘tanıtım stratejisi’ni planlamadan önce ortaya bir ‘hedef’ konması gerektiğini belirterek bu sürece tüm turizmcilerin katkı koymasının önemine değindi. Ceylan, “Otelimiz için, bölgemiz için ulaşmak istediğimiz kitleler kim, bunlara nasıl ulaşacağız, bu hedefi nasıl tesis edeceğiz? Elimizdeki şu anda sınırlı imkanları nasıl verimli kullanacağız, bu sınırlı imkanları nasıl arttıracağız? Bu çalışmaları yaparken elimizdeki teknik ve teknolojik malzemeyi ve verileri en doğru şekilde kullanmak zorundayız. Bu süreçte, her bir vakıf üyesinin veya vakfa destek olmak isteyen herkesin fikir, öneri ve görüşlerine ihtiyacımız var." diye konuştu.

BOTAV'ın mucizevi ve çok kıymetli bir kuruluş olduğunu ifade eden Ceylan, "Belki bir kamu kuruluşu Bodrum turizminin kaderini değiştiremeyebilir, ama Bodrum Tanıtım Vakfı değiştirebilir. Çünkü hiçbir siyasi hedef olmayan tamamen iyi niyetle kurulmuş ve herkesi kucaklayan, çok ciddi bir bilgi birikiminin buluştuğu bir ortam." ifadelerini kullandı.

BOTAV olarak öncelikle Bodrum’a çeşitli destinasyonlardan direkt uçuşların sayısını artırmak ve sezon dışında da Bodrum’un ulaşım ağını aktif tutmak amacıyla bir yol haritası oluşturacaklarını belirten Serkan Ceylan, bu süreçte yapılan çalışmalar hakkında periyodik olarak üyelerin bilgilendirileceğini ve sürekli istişare halinde olacaklarını söyledi. Ceylan, BOTAV’ın dijital tanıtım platformu “Visit Bodrum”u kısa süre içinde hayata geçireceklerini de sözlerine ekledi.

Bodrum’un turizm tanıtım stratejisinde klasik anlayışın dışına çıkılacağını Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da "Dijital dünyanın nimetlerinden faydalanmanın zamanı geldi çünkü artık her şey onun üzerine kurulu. Bodrum’u anlatırken, tarımı ile Karaova’daki halıcılık geleneğiyle, şarap üreticileri, kültür rotaları ile birlikte anlatacağız. Elimizde sadece otel, restoran değil, aynı zamanda müthiş bir tarih ve kültür birikimiyle zenginleşen yerel değerler var. Bodrum’un sadece Kale’den, Antik Tiyatro’dan ve Mozole’den ibaret olmadığını ortaya koyacağız. Ve bunu da dijital dünyanın tüm olanaklarından yararlanarak yapacağız” diye konuştu.

Bu haber toplam 748 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.