Osman Gürün Muğla Basını ile Kahvaltıda Buluştu

Osman Gürün Muğla Basını ile Kahvaltıda Buluştu
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, seçim sonrası değerlendirme yapmak için Muğla Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen programda Muğla’da görev yapan basın...

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, seçim sonrası değerlendirme yapmak için Muğla Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen programda Muğla’da görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği basın buluşmasına CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu ve Büyükşehir Daire Başkanları ve bazı birim müdürleri katıldı.  Kahvaltıya Muğla genelinde görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları ile köşe yazarları katıldı. Kahvaltıda bir konuşma yapan CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin; basın emekçilerinin sorunlarının farkında olduklarını ve bu sorunların çözümü için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerekli çalışmaları yapacaklarını belirtti.

“Basının Meclisteki Sesi Olmak İçin Emrinizdeyim”

Milletvekili Girgin konuşmasında; “1986 yılında Türkiye Kömür İşletmeleri’ne girdiğimde emek adına ne yapılabilir diye kendime sorduğumda; kendimi Milas’ta Önder Gazetesi’nde buldum. O dönemde hem kömür ocağında çalışıyordum, hem de gazetede köşe yazarlığı yapmaya çalışıyordum. Ben Meclis’te basın emekçilerinin sorunlarını dile getirme anlamında içinizden gelen birisi olarak her zaman emrinizdeyim.” dedi.

Girgin: “Türkiye Adeta Bir Kaosa Sürüklenmeye Çalışılıyor”

Milletvekili Süleyman Girgin; 31 Mart yerel seçimleri sonrası yaşanan süreç ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Ankara’nın Çubuk ilçesinde şehit Yener Kırıkçı’nın cenazesinde gerçekleştirilen saldırı hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Girgin, değerlendirmesinde; “Türkiye bir yerel seçimden geçti. Kimileri beka dedi, kimileri başka cümleler kurdu. Ama çok şükür sağ sağlim seçimleri atlattık. Fakat her nedense milli iradeyi dilinden düşürmeyen siyasi iktidar bu seçim sonuçlarında milli iradeye saygı noktasında gerekli hassasiyeti göstermedi. Ben seçimlerden sonra 17 günlük nöbetten sonra Muğla’ya geldim. 17 günün sonunda mazbata alındı. Geldik; 2 gün Muğla’da kaldık. Bu sefer de Genel Başkanımız’a katliam girişiminde bulunuldu. Apar topar Ankara’ya gittik. Türkiye adeta bir kaosa sürüklenmeye çalışılıyor. Fakat Genel Başkanımız’ın o sükunetli, serinkanlı tavırları sonucunda Türkiye gerçekten sükunete davet edildi ve bu kaos ortamından şimdilik uzaklaştırıldı.” ifadelerini kullandı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün; “ Öncelikle sizlere çok teşekkür etmek istiyorum. Çünkü seçim boyunca basın olarak gerçekten önemli bir görevi yerine getirdiniz. Seçimin sakin bir şekilde geçmesine, vatandaşlar arasında herhangi bir çatışmayı veya başka manşetlerle onları ayıran onları cepheleştiren bir yayın ilkesi kullanmadınız. Türkiye’nin geneline rağmen Muğla’da Muğla’ya yakışır bir basın ve basının yayınları söz konusu oldu. Bu da Muğla’ya ve sizlere yakışan bir şey. Bu seçim genel seçimlere nazaran farklı boyutlarda oldu. Kavga etmeden önemli bir mücadeleyle geçtik. Sonuçta Muğlalının bize vermiş olduğu güvenle biz tekrar göreve geldik. Dikkat ederseniz ben seçim boyunca hiçbir aday hakkında negatif kelime kullanmadım. Buna özellikle diğer seçimleri takip eden arkadaşlarımız diğer seçimlerde de aynı şeyi yaptığımı yakinen bilirler. Çünkü biz demokratik bir hakkımızı kullanıyoruz. Aday oluyoruz ve her aday değerlidir her aday gerçekten saygıya değerdir. Öncelikle adayların birbirine karşı saygı göstermesi lazım ki seçmende, onun taraftarı da diğer taraflara karşı aynı sevgiyi ve saygıyı gösterebilsin.” Dedi.

Aday Hakkında Negatif Bir Söz Söylememeye Özen Gösterdik”

Seçim süresince seçim diline çok dikkat ettiğini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün; “ Hiçbir şekilde hiçbir aday hakkında negatif bir söz söylememeye özen gösterdik. Muğla’ya yakışan bir davranış şekli olduğunu ve geçmişten de gelen sürece baktığımızda hep böyle olduğunu gördük ve devam etmesini diliyoruz. Çünkü bu seçim ne ilk ne de son seçim. Bundan sonra da yeni seçimlere hep beraber gideceğiz ve orada da aynı dilin kullanılmasını sağlamamız ve seçimden sonra herkesin birbirine merhaba, nasılsın diyebilecek birbiriyle konuşabilecek bir arada oturup sohbet edebilecek şekilde ayrıma gitmeden, o kötü dili kullanmadan rahatlıkla merhaba diyebilmeliyiz. Ufak tefek olaylar olsa da derin olaylar olmadı. Tüm adaylara teşekkür ederim. Geçtiğimiz seçimde % 72.12 si CHP Belediyesiydi bu seçimde %72.10 CHP Belediyesi oldu. Geri kalan %38 de tabi ki bizim ve büyükşehirin belediyesi. Biz 13 ilçemizi de kucaklıyoruz. Tarafsız ayırt etmeden tüm ilçelerimize aynı oranda hizmet sunuyoruz.” Dedi.

 “O Saldırı Demokrasiye Yapılan Bir Saldırıdır”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınayarak; “ Bu saldırı genel başkanımıza yapılmamıştır, bu saldırı demokrasiye ve ülkenin huzuruna karşı yapılmış bir saldırıdır. Bu iş organize mi, değil mi? Bunun ortaya çıkarılıp vatandaşlarla paylaşılması gerekiyor.  Sayın Kılıçdaroğlu’nu bu konuda saygıyla karşılıyorum. Büyük bir insanlık örneği göstererek soğukkanlılığını korudu ve gerekli sağduyuyu göstererek ülkemizde bir karışıklığa meydan vermeyerek demokrasiye uygun bir adım attı. Kendisine bundan dolayı çok teşekkür ediyorum. Öte yandan İstanbul’da bir hukuk mücadelesiyle mazbata alındı. Seçim biteli 25 gün oldu. Hala seçimlerle ve sonuçlarla uğraşılıyor. Türkiye böyle bir şey hak etmedi, hak etmiyor. Sonuç her ne olursa olsun seçmenin iradesine saygı duyulmalıdır. Bu seçim Cumhurbaşkanlığı ya da milletvekilliği seçimi değildi. Bu seçim yerel bir seçimdir. Ülkenin idare edilme şeklinin acilen gözden geçirilmesi gerekiyor. Bizim süratle artık seçimden çıkıp hep beraber el ele vererek ekonomiye bakmamız gerekiyor. Hukukta ve adalette oluşan eksiklikleri gidermek üzere topluca çalışmamız gerekli.” Dedi.

Bu haber toplam 403 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.