BODRUM’DA CHP-İYİ PARTİ KRİZİ

BODRUM’DA CHP-İYİ PARTİ KRİZİ
MUSTAFA İNCİ-Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti’nin Bodrum Belediye başkanlığı için anlaşamadığı ortaya çıktı. CHP mevcut belediye başkanı Mehmet Kocadon dahil toplam 9 aday adayı bulunurken İYİ Parti’den Mehmet Tosun...

MUSTAFA İNCİ-Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti’nin Bodrum Belediye başkanlığı için anlaşamadığı ortaya çıktı. CHP mevcut belediye başkanı Mehmet Kocadon dahil toplam 9 aday adayı bulunurken İYİ Parti’den Mehmet Tosun belediye başkanlığı için aday adaylığını açıklamıştı. Siyasi kulislerden aldığımız bilgilere göre parti yöneticileri önümüzdeki hafta tekrar bir araya gelecek. CHP’nin Bodrum, Marmaris, Yatağan, Ortaca, Köyceğiz ve Fethiye başkan adaylarını en geç 16 Ocak tarihinde açıklayacağı öğrenildi.

21 büyükşehirde anlaştılar

CHP ile İYİ Parti arasında 21 büyükşehir belediyesinde varılan uzlaşıdan sonra iki parti de yaklaşık 3 haftadır il ve ilçe belediyeleri üzerine görüşmeler yürütüyordu. Önceki gün geç saatlere kadar devam eden görüşmelerde iki parti arasında özellikle ilçeler konusunda anlaşmazlıkların yaşandığı öğrenildi. Hem CHP hem İYİ Parti Ankara’nın Etimesgut, Antalya’nın Kepez ve Muğla’nın Bodrum ilçelerinde kendi adayının desteklenmesini talep etti. Her iki tarafın geri adım atmaması üzerine görüşmeler bir sonraki haftaya ertelendi. İlçe belediyelerinde yaşanan anlaşmazlığa karşın il belediyelerinde ise büyük oranda uzlaşıya varıldı. İYİ Parti CHP’nin elinde olan mevcut il belediyeleri olan Edirne, Kırklareli, Yalova, Çanakkale, Zonguldak, Giresun, Burdur ve Sinop’la birlikte Bolu, Kırşehir, Sivas ve Erzincan’da aday çıkarmayacak. CHP ise Kırıkkale, Isparta, Düzce, Nevşehir, Afyonkarahisar ve Osmaniye’de aday çıkarmayacak.

Bodrum’da karar veremediler

Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti’nin Bodrum Belediye başkanlığı için anlaşamadığı ortaya çıktı. CHP mevcut belediye başkanı Mehmet Kocadon dahil toplam 9 aday adayı bulunurken İYİ Parti’den Mehmet Tosun belediye başkanlığı için aday adaylığını açıklamıştı. Siyasi kulislerden aldığımız bilgilere göre parti yöneticileri önümüzdeki hafta tekrar bir araya gelecek. CHP’nin Bodrum, Marmaris, Yatağan, Ortaca, Köyceğiz ve Fethiye başkan adaylarını en geç 16 Ocak tarihinde açıklayacağı öğrenildi.

Bu haber toplam 579 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.