BODRUM’DA DENİZ CEPHESİNE YAPILAN DOLGUYA DURDURMA KARARI

BODRUM’DA DENİZ CEPHESİNE YAPILAN DOLGUYA DURDURMA KARARI
BERİTAN YÜCEL--Muğla’nın Bodrum ilçesi Gündoğan Mahallesi Çetili Burnunda 2017 yılında yapımına başlanan bir otel inşaatında dolgu alanı yapılmasına ilişkin açılan davada mahkeme, deniz cephesinde kalan ve devletin hüküm...

BERİTAN YÜCEL--Muğla’nın Bodrum ilçesi Gündoğan Mahallesi Çetili Burnunda 2017 yılında yapımına başlanan bir otel inşaatında dolgu alanı yapılmasına ilişkin açılan davada mahkeme, deniz cephesinde kalan ve devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan kıyı kenar, kıyı çizgi ve arada kalan alana yönelik dolgu alan, dolgu iskele şeklindeki müdahalelerin durdurulmasına karar verdi.

Bodrum Gündoğan Mahallesi Çetili Burnunda otel inşaatı için deniz cephesinde yapılan dolgu birçok kesim tarafından tepkilere neden olmuştu.

Deniz cephesine yapılan dolguya Bodrum Denizciler Derneği, Peynir Çiçeği Gündoğan Gönüllüleri Derneği, Muğla Barosu ve Haluk Ortaç tarafından dava açılmıştı.

Açılan davada 16 Aralık Perşembe günü karar çıktı. Mahkeme, “deniz cephesinde kalan ve devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan kıyı kenar, kıyı çizgi ve arada kalan alana yönelik dolgu alan, dolgu iskele şeklindeki müdahalelerin Men’i ile bu müdahalelerin Kal’ ine” karar verdi.

ÇEVRE VE DOĞA KAZANDI

Haluk Ortaç, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, kazanılan davanın örnek olduğunu, çıkan kararla çevre ve doğanın kazandığını ifade etti.

Haluk Ortaç paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Demokrasi mücadelesinde adaletsizliği engelleyecek gücümüzün olmadığı zamanlar olabilir. Fakat itiraz etmeyi beceremediğimiz bir zaman asla olmamalıdır. İtiraz ettik, tam altı yıl önce başlamıştı. Bıkmadan, yılmadan ve kararlılıkla bugünlere kadar taşınan bir mücadele süreci yaşandı. Çevre ve doğa adına, tüm doğal varlıklarımıza sahip çıkmak adına, Çetili burnunu korumak için uzun soluklu bir mücadele verildi. Bodrum Denizciler Derneği, Peynir Çiçeği Gündoğan Gönüllüleri Derneği ve Muğla Barosu ile yargıya başvurduk.

Haklıydık, T.C Bodrum Asliye Hukuk Mahkemesi  ‘…. deniz cephesinde kalan ve devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan kıyı kenar,kıyı çizgi ve arada kalan alana yönelik dolgu alan,dolgu iskele şeklindeki müdahalelerin MEN’i ile bu müdahalelerin KAL’ ine (el atmanın önlenmesi,temelinden sökülüp atılması )…’ karar verdi. Şimdilik çevre, doğa ve tüm doğal varlıklarımız kazandı. Bizlere örnek oldu.”

Bu haber toplam 402 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.