“BODRUM'DA DİYEREK PAZARLANMASI MİLAS'A HAKSIZLIK”

“BODRUM'DA DİYEREK PAZARLANMASI MİLAS'A HAKSIZLIK”
Muğla’nın Milas ilçesinde İş adamı Ali Ağaoğlu tarafından yapılması planlanan Turizm Kenti Projesine tepkiler devam ediyor. Milas’ta yapılacak olan proje için Bodrum isminin kullanması nedeniyle Ağaoğlu'na tepki gösteren...

Muğla’nın Milas ilçesinde İş adamı Ali Ağaoğlu tarafından yapılması planlanan Turizm Kenti Projesine tepkiler devam ediyor. Milas’ta yapılacak olan proje için Bodrum isminin kullanması nedeniyle Ağaoğlu'na tepki gösteren Ahmet Aras, Ağaoğlu Grup tarafından yapılan açıklamanın ardından yeni bir açıklama yaptı. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın, “Bodrum'da diyerek pazarlanması Milas'a haksızlık” açıklamasına değinen Aras, “Bodrum markasının yersiz ve haksız kullanımı, sona ermiş oldu” dedi.

Milas’ın Dörttepe Köyü mevkiinde yüzlerce çeşit kuş türüne ev sahipliği yapan Tuzla Sulak Alanına yakın bir bölgede özel bir firma tarafından yapılması planlanan turizm kenti projesi için “ÇED olumlu” kararı verilmişti. Turizm Kenti Projesine tepkiler çığ gibi büyüyor.

Başkan Aras, geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Milas’ta yapılacak proje için Bodrum isminin kullanılmasına ve proje nedeniyle oluşacak doğa tahribatına tepki göstermişti.

“BODRUM'DA DEĞİL, MİLAS'TA OLDUĞUNU KABUL EDİLDİ”

Başkan Aras’ın tepkisinin ardından Ağaoğlu Şirketler Grubundan açıklama yapılmıştı. Aras sosyal medya üzerinden yeni bir açıklama yaptı. Aras, “Kısa bir süre önce, Sayın Ali Ağaoğlu tarafından Milas'ta gerçekleştirilecek olan 30 bin kişilik konut projesinin basın toplantısında yer alan “Bodrum projemiz" şeklindeki ifadeye itiraz ederek, projenin Bodrum'da değil, Milas'ta olduğunu söylemiştim ve ‘Bodrum'da olmayan bir proje için, Bodrum'un adını kullanma hakkını size kim verdi’ diye sormuştum. Ayrıca, bu projenin çevreye getireceği yük ve oluşturacağı doğal hasarlar ile ilgili düşüncelerimi ve endişelerimi de sizlerin adına paylaşmıştım. Yaptığım bu itiraz ve açıklamanın ulusal basında büyük yer bulmasının ardından, Sayın Ali Ağaoğlu'da bir basın açıklaması yaptı ve 30 bin kişilik projesinin Bodrum'da değil, Milas'ta olduğunu kabul ederek, ‘Tamamlandığında Milas'ın eşsiz tarihi ve kültürel dokusunun değerini daha da parlatacaktır’ ifadesini kullandı” dedi.

“BODRUM'DA DİYEREK PAZARLANMASI MİLAS'A HAKSIZLIK”

Başkan Aras’ın tepkisinde haklı olduğunu ifade eden Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın, “Bodrum'da diyerek pazarlanması Milas'a haksızlık” açıklamasına değinen Aras, “Bodrum markasının yersiz ve haksız kullanımı, sona ermiş oldu ancak, konuyla ilgili her aşamanın takipçisi olacağız. Bu arada, Ağaoğlu projesiyle ilgili olarak yaptığım haklı paylaşımda Milas'ı küçümsüyormuşum gibi bir hava yaratmak isteyerek, Milas ile Bodrum'un arasını bozmaya çalışanların hayalleri de Milas Belediye Başkanımız, değerli dostum Sayın Muhammet Tokat'ın yaptığı açıklamada yer alan; ‘Ahmet Aras tepkisinde haklı, Bodrum ile ilgisi olmayan bir yerde yapılan projenin Bodrum'da diyerek pazarlanması Milas'a haksızlık’ şekilndeki ifadesiyle, mutsuz sona ulaştı” diye konuştu.

Bu haber toplam 605 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.