Bodrum'da Hassas Alana Kaçak Yapılar Yapıldı

Bodrum'da Hassas Alana Kaçak Yapılar Yapıldı
Bodrum'da Milli Emlak Müdürlüğü'ne ait iki ayrı hazine arazisi, kesin korunacak hassas alan ilan edilmesine rağmen kaçak yapılarla dolduruldu. Bodrum Kaymakamlığı'nın talimatıyla Milli Emlak Müdürlüğü denetiminde yapılan operasyonda taş duvarlar ve yapılar, işgalci şahıslara ve gayrimenkul firmasına kaldırtıldı.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde kesin korunacak hassas alan ilan edilen hazine arazisi, kaçak yapılarla dolduruldu.

screenshot-1.jpg

Ortakent Mahallesi'nde Mülkiyeti hazineye ait taşınmaz üzerine betonarme yapı yapıldı. Bungalov ve tiny house benzeri yapılar zeytinlerin arasına monte edildi. Taşınmazın doğal yapısı bozuldu ve etrafı taş duvar ile kapatıldı.

aw146806-07.jpg

Güvercinlik Mahallesi'nde bir gayrimenkul firması tarafından deniz kenarındaki hazine arazisine duvar yapıldı. Araziye inşaat malzemeleri konuldu. Hazineye ait taşınmazın doğal yapısı bozuldu.

Bodrum Kaymakamlığı, Hazine arazileri üzerinde kaçak ve ruhsatsız yapılara izin verilmeyeceğini açıkladı. Denetimlerin gerek havadan gerekse karadan arttırılarak devam edeceğini bildirdi. Vatandaşların hassas ve duyarlı olması istendi.

2021 yılında kesin korunacak hassas alan ilan edilen Ortakent Mahallesi'ndeki arazi için adli ve idari işlem başlatılacak. Güvercinlik Mahallesi'ndeki arazi için gayrimenkul firmasına idari işlem yapılarak para cezası uygulandı.

Bodrum'da kaçak yapılaşmaya karşı mücadele devam ediyor. Kaymakamlık, hassas alanların korunması için gerekli tüm adımları atıyor. Vatandaşların da bu konuda hassas olması ve kaçak yapılaşmayı ihbar etmesi gerekiyor.

Kaynak:İHA

Bu haber toplam 1160 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum